Ölüm için EDS sistemi kuruldu

Çorum’da serencam günlerde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı belde için “Sayı Farkı Yordam İhlal Belirleme Sistemi” kuruldu.

Yaydiğin Kavşağı ve Çimento Köprülü Kenar güzergahları arasında koşa taraflı kendisine devreye alınan sistemle alay malay sürat denetimleri birlikte başladı. Trafik Yazıhane Müdürü Bünyamin Demir, 2021-2030 Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi doğrultusunda şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergahlarda bulunan Şehir Düzenlilik Dümen Sistemi (KGYS)/Plaka Tanışıklık Sistemi (PTS) kullanılarak hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını seçmek üzere “Ortalama Cevvaliyet İhlal Tayin Sistemi”nin Yaydiğin Kavşağı ile Çimento Köprülü Ağız güzergahları arasında Inanma Umumi Müdürlüğü Trafik Başkanlığı aracılığıyla kurulumunun tamamlandığını açıkladı.

Çorum- Ankara yolu ile Samsun yolu çıkışı arasında 10 bin 656 metrelik bölümde koşa taraflı Sayı Farkı Ivinti Sistemi’nin bulunduğu bölgelere sürücüleri bilgilendirmek amacıyla trafik bel ve uyarı levhaları yerleştirildiğini anlatan Demir, “Otomobiller üzere 70 kilometre, kamyon, pikap ve otobüsler üzere 50 kilometre olup farklı araçlar ise Karayolları Gidiş Geliş Yönetmeliği 100. Maddesinde tamlanan atiklik limitleri Karayolları 73. Büro Şefliğince gidiş geliş işaret ve uyarı levhaları yerleştirilmiştir. Site Asayiş Hile Sistemi (KGYS)/Plaka Tanışıklık Sistemi (PTS) ile tamlanan noktalarda ve güzergahlarda yapılan atiklik ihlal denetimlerinin yanı sıra gidiş geliş güvenliği algısının güçlendirilmesi, vatandaşların fert ve para güvenliğinin sağlanması üzere cümle kavşaklarda usa vurma olarak gidiş geliş kuralları ihlalleri (itimat kemeri takmamak, kırmızı ışıkta boşamak ve araç kullanırken cep telefonu sarmak vb.) özne sürücülere yönelik dizge üzerinden denetimler artırılarak yakalanma riski duygusunun anlı tutulması amacıyla tedbirler alınmıştır. Temmuz kocaoğlan içerisinde duyurusu yapılan EDS-PTS projesi 15 Ağustos’tan itibaren Yaydiğin Kavşağı Çimento Köprülü Dudak güzergahları arasında çift cepheli yerine sayı farkı hız denetimi başlamıştır” dedi. – ÇORUM

Share: