Ordu’da açacak isticar etmek talip insan dolandırıldı, parasını vurdumduymaz isteyince

Giresun Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi Sili Gözpınar, sabık haftalarda aracını sattı. Ordu’dan işine gitmek üzere anahtar ihtiyacı olan Gözpınar, vasıta kiralamak istedi. Kurumsal aynı firmanın internet sitesine benzetilen ve dolandırıcılara ilişik olan internet sitesinden beğendiği ara bulucu seçen Gözpınar, alın eliyle istediği tutarı genel ağ bankacılığı ile hesaba gönderdi. Gözpınar, mülakat noktasında saatlerce bekleyip açar gelmeyince dolandırıldığını anladı. Gözpınar’ı arayan dolandırıcılar, aracın kasko değeri üzere yaklaşık 20 bin TL henüz ödemesi durumunda uzlaştırıcı konfirmasyon edeceklerini birlikte söyleyip, tekrar para almaya çalıştılar, iddiaya göre ödeme yapılmayınca dümen geçip telefonu kapattılar.

” HERHANGI BIR ÖZ PROFESYONELDİ”

Olayı anlatan Arı Gözpınar, “Aracımı sattım ve eskimemiş benzeri komütatör ahzetmek istedim. Çip krizi ve tedbir sorunları dolayısıyla istediğim araca ulaşamadım. Bu zaman zarfında Ordu’dan Giresun’a müracaat etmek için dil kiralamak istedim. İnternet sitelerine baktım ve burada maalesef ayyar tıpkısı firma ile karşılaştım. Kurumsal çevirgeç kiralama firmalarının sitesine benziyordu ve ego üstelik böyle ayrımsız yanılgıya düştüm. Firma ile iletişime geçtim, herhangi bir öz gayet profesyoneldi. Bana IBAN numarası gönderdiler ve işim görülsün diye haddinden fazla sorgulamadan ücreti ödedim. Sonrasında sözleştik ve bacak bana uzlaştırıcı 15.00 kabil doğrulama edecekti. Ayrımsız saat geçti ve gelmedi. Sonrasında beni arayarak siparişte arıza olduğunu söyleyerek, ‘efendim kasko ve sigorta ile ait de 20 bin TL tutarında tıpkı ödeme yapmanız gerekiyor’ dediler. Bütçem olmadığını söyleyince 10 bin TL yapacaklarını söylediler” dedi.

“HADİ GİT SUYUNU İÇ” DEDİLER

Bu tutara cebin çıkınca dolandırıcıların parayı (kasko için istenen tutar) 30 dakika içerisinde idraksiz göndereceklerini söylediklerini nâkil Gözpınar, “Bana böyle aynı görk yapacaklarını da söyleyince ayyar olduklarını anladım. Kabul etmediler amma dolandırıldığımı tekrarlayınca bundan sonra almaç hizmetleri kabilinden değil, dolma geçerek vatandaş gibi konuşmaya başladılar. Bana ‘hadi sen git suyunu çöz, alımlı çalımlı olsun, bu bile sana ders olsun’ deyip telefonu kapattılar. Ego bile ayrımsız vatandaş yerine lüzumlu birimleri aradım ve başkasının bile başına gelmesini istemiyorum” şeklinde konuştu.

“KURUMSAL FİRMALARI TAKLİT EDİYORLAR”

“Ben bin 500 TL tutarında bir ifa yapmıştım, 30-40 bin TL ifa özne insanlar de var” diyen Gözpınar, şunları söyledi: “Şükürler olsun yer azından bu tutarla kurtardım. Bu sahte siteler anlaşılan belli ücretler vererek kontrol motorlarında kişi sitelerini en öne çıkartıyorlar. Burada yanılgıya düşebiliriz ve özellikle gâh kurumsal firmalara isimleri benziyor, minüskül değişiklikleri ile yanıltıyorlar. Bu nedenle kurumsal firmalar ile gitmek geçişsiz, diğerleri balaban ayrımsız riziko, bana öğüt oldu. Bakir aldığım komütatör ev ayında konfirmasyon olacağı üzere kurumsal ayrımsız firmadan ayrımsız maaş değişik benzeri çevirgeç kiraladım.”

Share: