Organik domateslerin büyüklüğünü gören tıpkı elan bakıyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde ajur altında bombus arıları kullanılarak yetiştirilen uzvi domatesler, 1,5 kiloya yaklaşan ağırlıklarıyla görenleri hayrete düşünüyor.

Çameli ilçesinde ekincilik alanında yetişkin vadi düzlük antika şeş seracılıkla yetiştirilen domatesler hasat döneminin başlaması ile ağırlıkları ile dikkat çekiyor. Kentte daha evvel gayrı çiftçilerden Ayşe Uysal’ın kendisine ilgilendiren bahçesinde yetiştirdiği domatesin ağırlığı 1 kilogram 320 gram, aynı yakınından aldığı domatesleri manav dükkanın dahi satan esnaf Gökhan Eriş’in domatesi ise 1 kilo 420 gram gelmişti.

Belevi Mahallesi’nde namına ilgili 3 dönümlük arazide yetiştirdiği domatesleri zaman ilçede kurulan Cuma Namazı pazarına getiren Ramazan Akkan, yıpranmamış ayrımsız rekora imza attı. İrilikleri ile dikkat çeken ve kilosu 4 TL’den satışa verilen domatesler, vatandaşlar tarafında gücük sürede tüketildi. Boyutu ve ağırlığıyla dikkat çekici Akkan’ın tezgahındaki domateslerinden tıpkı tanesini ağırlığı cümle 1 kilo 490 gram geldi. – DENİZLİ

Share: