Ortacalı sporcular İşitme Engelliler Karı Futsal Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu aracılığıyla, Karabük Deneyimsizlik Spor İl Müdürlüğü’nün familya sahipliğinde gerçekleştirilen Eş Futsal Türkiye Şampiyonası’nda Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü böke olurken, bire bir ayrıksı Muğla temsilcisi Dalaman ise ikinci oldu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunca (TİESF) Karabük’te birleştirme edilen Eş Futsal Türkiye Şampiyonası Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü ile Dalaman İşitme Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan bitiş müsabakası ile sona erdi. Safranbolu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonanın bitiş müsabakasını Karabük Valisi Fuat Gürel, Safranbolu Ilçebay Vekili Eflani Kaymakamı Büşra Tarih, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Yakup Beklenti Kihtir, Umumi Heyet Üyeleri Bülent Ersöz, Serhat Öztürk, Milli Bando Maharet Direktörü Uca Metanetli, İl Müdürü Ateşin Güven, siyasi parti temsilcileri ile sporseverler tribünden takip etti.

Final maçında rakibini yenerek böke olan Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcularına madalyalarını ve şampiyonluk kupasını Karabük Valisi Fuat Gürel, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Komutan Vekili Yakup Ümit Kihtir ile Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü Ateşin Cüret ile alay malay verdi. Vali Gürel şampiyonaya katılan bütün sporcuları ve beceri heyeti tebrik kartı ederek şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şampiyonayı bire bir değişik Muğla temsilcisi Dalaman İşitme Engelliler Spor Kulübü ikinci, Karşıyaka İşitme Engelliler Spor Kulübü üçüncü olarak tamamladı. Şampiyonluk, dereceye giren sporculara, maharet heyetlere ve müsabakaları yönetmen hakemlere protokol üyeleri aracılığıyla madalya ve kupalarının ikram edilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İşitme Engelliler Kadınlar Futsal Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu yerine balaban başarıya imza atan Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları ve ustalık müesses Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Ziyarette Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Belediye Başkanı Alim Uzundemir birlikte amade bulundu. – MUĞLA

Share: