OSB ikinci bölük yolu trafiğe açılıyor

OSB ikinci hane yolu trafiğe açılıyor

BALIKESİR – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiğini rahatlamak üzere yapımına başladığı almaşık yolun, birinci kısmının ardından demincek de ikinci kısmını trafiğe açmaya hazırlanıyor. Yolun üçüncü kısmı olan Çayırhisar-Paşaalanı mahalleleri bağlantı yolunun da yapımı bodur sürede başlayacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Birleştirme Endüstri Bölgesi’nin trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı mütenavip kere çalışmaları cemi hızıyla bitmeme ediyor. Gücük tıpkısı müddet ilk trafiğe açılan birinci kısmın arkası sıra ikinci kısımda tamamlanarak hizmete bollaşmak amacıyla dönem sayıyor. Tahminî namına 3 bin 100 metre uzunluğundaki OSB – Atatürk Site Hastanesi birinci bölük yolu, 500 metrelik ikinci bölük yola bağlandı. Bu eskimemiş posta sebebiyle sürücüler OSB’den aracısız yerine Eskimemiş İzmir Yolu’na ulaşabilecek. Eskimemiş İzmir Yolu üzerinde uygulanacak uç çalışmasının peşi sıra yolun üçüncü kısmı için icraat başlatılacak. Üçüncü hizip da Çayırhisar Mahallesi içerisinden Diş Hastanesi’nin art kısmında kâin Rüzgar Caddesi’ne bağlanarak OSB’yi, Bahçelievler ve Paşaalanı mahallerine doğrudan bağlayan kere olacak. 100 bin hayat kapasiteli ve 4 şeritli ikinci hizip yolun Ağustos ayı böylecene trafiğe açılmasının peşi sıra imar uygulama çalışmaları sürdürülen üçüncü bölük yolun yapım çalışmaları bile bodur müddet içerisinde başlayacak.

Trafiği rahatlattı

3 bin 100 metrelik almaşık yolun bir numara kısmı; 20 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli toplam 4 abdestbozan yerine Tevhit Endüstri Bölgesi’nden Limak Çimento, Hizmet Okulu ve Eğitim Bilimi Merkezi Komutanlığı dip kısmından geçerek Atatürk Şehir Hastanesi ivedi girişine bağlandı. Bu sayede, Gaziosmanpaşa Mahallesi Yakup Şevki Vakarlı Caddesi ve Oluşum Bölgesi’ndeki tren yolu hemzemin geçidi üzerindeki yoğunluğun, almaşık yola kaymasıyla rahatlamalar başladı.

OSB’den Yeni İzmir yoluna

Şimdi de Atatürk Şehir Hastanesi acil girişinde oluşturulan gaga çalışması ile yolun ikinci kısmı bile Hizmet Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın sınırından direkt namına Bakir İzmir Yoluna bağlandı. Tekrar ikinci kısmın bağlanması sayesinde OSB’den Yeni İzmir Yolu’na gidecekler amacıyla kat elan dahi kısalmış olacak. Önümüzdeki süreçte yolun üçüncü kısmı, Çayırhisar Mahallesi üzerinden Rüzgar Caddesi’ne bağlanarak tamamlanacak. Bu sayede Bahçelievler Mahallesi Savaştepe Caddesi üzerindeki kükremek da azalmış olacak.



Share: