OSBÜK “OSB Yıldızları Araştırması”nın ikincisini düzenliyor

Organize Sanayi Bölgeleri Dip Kuruluşu (OSBÜK) tarafından geçen sene ilki yapılan “OSB Yıldızları Araştırması”nın ikincisi için müracaatlar başladı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, kayıtlı açıklamasında, OSB Yıldızları Araştırması’na ilişkin hikmet verdi.

OSB’lerdeki 67 bin uran işletmesini, ağız ağıza hasbilik esasıyla yapılan OSB Yıldızları Araştırması’na katılmaya nida eden Kütükcü, araştırmanın OSB’lerdeki uran işletmelerini Türkiye’ye ve dünyaya anlatacak başvuru niteliğindeki geçmiş ve yegâne düzentileme olduğunu vurguladı.

Kütükcü, firmaların araştırı kapsamında değerlendirileceği kategorilere değinerek, “OSB Yıldızları Araştırması ile ülkemizin 81 ilinde OSB’lerimizde üretim özne murahhas sanayicilerimiz 12 değişik kategoride değerlendirilecek. Araştırma sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak.” ifadelerini kullandı.

Son başvuru tarihi 30 Eylül

Araştırmanın bu yıl Türkiye Tutum Politikaları Araştırı Vakfı (TEPAV) gelişim birliğiyle yapıldığını belirten Kütükcü, araştırmaya ilgili mufassal bilgilere https://osbyildizlari.osbuk.org adresinden ulaşılabileceğini ve başvuruların bile esasen ayrımsız adresten yapılacağını kaydetti.

Kütükcü, araştırmanın son referans tarihinin 30 Ilkgüz olduğunu bildirdi.

Değerlendirmeler sonucunda, 2021 verilerine bakarak OSB’lerde yer çok net bey (iş hacmi) değeri oluşturan, dış satım yapan, kadın istihdamı mucit, istihdam oluşturan, stajyer istihdamı yaratıcı ve AR-GE yatırımı eden önce 100 firma tayin edilecek. Antrparantez, 2020-2021 yılı değişimine bakarak bu kategorilerde arz çok artma oranına ulaşan evvel 100 firma birlikte belirlenecek.

Share: