Osman Zeki Korkmaz: “Futboldaki yer niteliksiz golleri atamayıp arz sunturlu golleri yedik”

İstanbulspor Maharet Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Konyaspor maçından sonradan yaptığı açıklamada, “Futboldaki arz macerasız golleri atamayıp yeryüzü güzel golleri yedik” dedi.

Spor Mabat Süper Tomar’in 3. haftasında İstanbulspor evinde karşılaştığı Konyaspor’a 4-0 mağlup oldu. Mücadelenin arkası sıra planlı matbuat toplantısında konuşan İstanbulspor Maharet Direktörü Osman Anlaklı Korkmaz, “Konyaspor üstelik, tığ da galip gelemeyen iki takımdık. Konyaspor güzeşte yıl tarih başarılar yaşamış bire bir bando, bu yıl istediği kabil başlayamadılar. Onlarda bunun gerilimi vardı. Süper Kütle’da gol atamadık, nokta alamadık. İki takım üzere da inkisar maçı gibiydi. Hem duyguları hem bile taktiksel stratejisini merbut artan takım daha başat çıkacaktı. Bu ilenme anlarında oyuna dönebilmeliydik. İlk yarı 2-1 girebilirdik, 2-0 mağlup girdik. Hem kategori oyununda hem dahi heyetiyle rakipteyken duran toplarda serbest ayrımsız hazırlığımız vardı Konyaspor’bile. Skordan özgür söylüyorum belki dahi Konyaspor’un en zorlandığı karşılaşma oldu. Mukavim çok cüretkâr opsiyonu yaptık. Bütünü can atamadık. Futboldaki en gösterişsiz golleri atamayıp bildirme sunturlu golleri yedik. Bu Konyaspor’un başarısına gölgelemez burada aslında bir farkı ortaya koymaya çalışıyorum. 2 kamer ilk Süper Lig’e çıktığımızda, huruç sürecimiz dokümanter kabil benzeri proses. Büyük tıpkısı düzentileme ve kombinezon vardı. Düpedüz bunu herkese söylüyorum. Bu ligin kıymetlini bilmemiz lazım. Nerede olduğumuzun farkına varmamız geçişsiz. 6 zaman Süper Klasman’da yarımcı çalıştırıcılık yaptım. Süper Kütle’in ne olduğunu haddinden fazla bereketli bilirim. 2 ay evvel, şampiyona gecesi yaptığım konuşmada, 48 saat içerisinde idare ile toplantı yapacağımızı ve Süper Tomar’e kuşkusuz hazırlanacağımızı söyleyeceğimi söylemiştik. O derinti yapıldı. O toplantıdan bugüne beceri heyet ve futbolcular yerine birlik hazırlıklarımızı yaptık. Sahada bile bunu gördüğünüzü umuyorum. Süper Yığın’dahi sonucu belirleyen faktörlerin muayyen değilse serencam alamazsınız” diyerek konuştu.

Alıntı ile ilişkin sorulan soruya Korkmaz, “Sabık sene geçmiş aç ustalık adamlığımdı. Teknik adamlığa başlamadan önceki tedarik yaparken, neler yapmalıyım, neleri yapmamalıyım diye notlar alırdım. Beğenmek istemediğim sunu iri öz şikayet gitmek. İki kamer geçmiş anlatım verdim. Orada rastgele molekül vardı. Tomar başladı. Benim işim maçlara kalkmak. Nakil değil. Transferi ego yapamam. Bunu konuşmayı bile hoşlanmıyorum. Kulübün yapısı itibarıyla, tıpkısı oyuncu üzerinden ödenebilecek mahsus rakamlar var. O aralıkta baktığımız antlaşma it canlı oyuncu beğenemiyorum. Diğer azaltma gelince üstelik pakt şartları var. Bunu bilerek birlikte buradayım. Götürümlü çalışmaya bitmeme edeceğiz. Sunu kızdığım öz; Avrupa’dahi, Afrika’da orada oynayamayan, süre alamayan amma belli parametrelerle benzeri yere mevrut oyuncuları acayip rakamlara haberdar etmek istemiyorum. Süper Küme’in hangi olduğunu biliyorduk birlikte umarım sistem öğrenmiştir” şeklinde konuştu. – İSTANBUL

Share: