“Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması” amacıyla serencam referans tarihi 2 Eylül’e uzatıldı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) düzenlediği “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması”na (OGTY) başvurular, gelen ağır sıklet istem üzerine 2 Eylül’e uzatıldı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, OİB’in düzenlediği Otomotivin Geleceği Dizayn Yarışması’na başvurular, kısık istek üstüne tıpkısı hafta uzatıldı.

Yarışmaya başvuracak adaylar, genel ağ üzerinden başvurularını 2 Ilkgüz Cuma günü saat 23.00’e büyüklüğünde yapabilecek. OİB’in 2012 yılından bu yana Tecim Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlediği OGTY, bu yıl “Yükleme ve Pil Teknolojileri” temasıyla 25 Ekim’birlikte Bursa Uludağ Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde dünyanın önde gelen üretim, Ar-Ge, teceddüt ve tasarım merkezi olması vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren OİB, bu amaçla mukavim çokça avangart etkinliğe imza atıyor. OİB, Türk otomotiv endüstrisinin arz balaban etkinliklerinden biri olan OGTY ile yüksek teknolojiyle istihsal ve ihracatta melfuf değerin artırılmasını, bakir tasarımcıların yetiştirilmesini, darülfünun-uran gelişim birliğinin güçlendirilmesini ve ibdai ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına ulama sağlanmasını amaçlıyor.

Otomotivin Geleceği Dizayn Yarışması kapsamında geleceğin fikirlerinin, dizayn ve projelerinin sunulacağı ve eke konuşmacıların katılacağı etkinlikte, bergüzar töreni da düzenlenecek.

Bu yılki yarışmada dereceye giren finalistlere bütün 500 bin liralık nakdi bergüzar dağıtılacak. Yarışmanın birincisine 140 bin, ikinciye 120 bin, üçüncüye 100 bin, dördüncüye 80 bin ve beşinciye 60 bin teklik, antrparantez dereceye giren önce 5 projeye berat tescil ödülü verilecek.

Dereceye giren projelerin sahipleri, önde mevrut kısım profesyonellerinin, tasarımcıların ve akademisyenlerin değerlendirmesi sonucunda İTÜ Çekirdek Kuluçka Programı’nda projelerini olgunlaştırmak amacıyla lüzumlu mentörlük ve eğitimi algı, ayrıca ofis ve laboratuvar hizmetlerinden yararlanabilme olanağı üstelik yakalayacak.

Share: