Özalp’ta Sonsuz Yetişek Merkezi 30 öğrenciyi hayallerine kavuşturdu

Van’ın Özalp belediyesi aracılığıyla, İlçe Milli Eğitim ve El Eğitim müdürlüklerinin desteğiyle açılan Daim Eğitim Merkezi’nde sınava hazırlanan 30 öğrenci, darülfünun hayalini gerçekleştirdi.

Uray bünyesinde hizmet veren forma, rustik mahallelerde kurslara gitme imkanı bulamayan öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanmasına imkan sundu.

Ücretsiz erişim imkanının yanı sıra öğrencileri toplumsal ve kültürel etkinliklerle üstelik buluşturan merkezde, sınava hazırlanan öğrencilerden 30’u üniversiteye yerleşti.

Özalp Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sami Yıldırımçakar, merkezin önceki yılında güzel tıpkısı muvaffakiyet elde ettiklerini belirterek emeği güzeşte öğretmenlere teşekkür etti.

Gelecek sene çıktı öğrenciyi üniversiteli yapmayı hedeflediklerini tamlayan Yıldırımçakar, şunları kaydetti:

“Buraya gelen öğrencilerimiz kaymakamlığımız ve belediyemizce tahsis edilen cemi imkanlardan ücretsiz yerine faydalanıyor. Dersane hizmeti, araştırma, istifham çözümü, mahiyet temini ve deneme sınavları hizmetleri veriliyor. Uygun soru çözümleri yapılıyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ve belediyemizce kombinasyon edilen içtimai ve kültürel faaliyetlere katılan öğrenciler, gösterişli ders temposunun yanında sosyalleşerek keyifli ve güvenli benzeri ortamda ant geçiriyor. Öğrencilerimizi kutlama ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hususi Yetişek Öğretmenliği bölümünü kazanan Büşra Toker bile merkezin çok yararlı olduğunu dile getirerek, “Evde öğüt hizmet etmek sıkıntılı kalıyordu. Özel dersaneler fiyatlı olduğu için gidemedim. Burada özel bir dershaneyi aratmayan ortamda sınava hazırlandık. Bura sayesinde amacıma ulaştım. Bize bu imkanları sağlayan Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkürname ediyorum.” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Mimari bölümünü kazanan Büyük Ceylancı ise “Dersaneye gitmeye imkanımız yoktu. Belediye bünyesinde daima eğitim merkezi açıldığını öğrendim. Gelip pusat yaptım. Burada herhangi bir madde ücretsiz. Üniversiteyi kazanmamda haddinden fazla nazik faydası oldu.” diyerek konuştu.

Share: