Özhan Eren’in “Yarim Diye” bestesi müzikseverlerle buluşacak

Balıkesirli Şemsi Gelin’in hikayesini anlatan “Yarim Diye” türküsü 22 Ağustos’ta dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

Özhan Eren’in bestesi, Balıkesir’de enstrüman öğretmenliği eden Merve Aktumur’un yorumu ve DMC etiketiyle çıkacak kitap, 30 Ağustos’un 100. sene dönümü nedeniyle hazırlandı.

Eser üzere Mustafa Kalıpçıoğlu yönetmenliğinde Balıkesirli oyuncularla çekilen klipte Şemsi gelinin dinç, itidalli ve buğulu hallerini üç ayrı güç oynadı. Klipte Eksiksizlik Tığ, Emel Börekçi, Berfin Özgen ve Aliye Sezer lüks aldı.

Gerçek bire bir hikayeden yola çıkılarak hazırlanan eserde elan 16 yaşındaki güzelliğiyle angın Balıkesirli Şemsi gelinin düğününden birden sonradan Mehmetçiğini cepheye göndermesi anlatılıyor.

Türkü ve klipte Çanakkale’ye giden eşini “Gözün arkada kalmasın, sen dönene büyüklüğünde ego seni evimizde bekleyeceğim, hiç çıkmayacağım, alay.” diye yolcu eden Şemsi gelinin son nefesine kadar evinde beklemesi laf ediliyor.

Eserde “Bu topraklar çabucak martir ve gazilerimizle yurt olmadı, o yiğitleri doğuran, yetiştiren, büyüten. Birtakım sırtında mühimmat, karlı dağlar aşan. Birtakım cephelere bağ bezi, mintan, nevresim çaltı, varını yoğunu ve dualarını yiğitlerden esirgemeyen anneler, neneler, kız kardeşlerle, tıpkısı mevcudiyet pencere önlerinde, leşker yolu gözleyen vefa ve bağlılaşım abidesi kadınlarımızla da yurt oldu.” sözlerine düz veriliyor.

Share: