Park kavgası cihetiyle öldürülen Meram Ulaş Kanbur’un tartışma görüntüleri ortaya daha çok

Ankara’birlikte park tartışması sebebiyle tartıştığı komşu dükkan sahibi Uğur Ulaş Kanbur’u bıçaklayarak öldüren Yunus Ergü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaydan bire bir dönem önceki ise Ergü ve beraberindekilerin Kanbur’un dükkanına giderek ağız dalaşı çıkardığı anların görüntüleri ortaya çıktı. Yeğeninin ölümüne feryat eden cesur Yakup Kanbur ise, olayın park meselesi yüzünden değil ferdî yarar cihetiyle yaşandığını müstakbel sürdü.

İddialara göre, doğalgaz bakım firması çalışanı olan Uğur Ulaş Kanbur (39), aracını dükkanının önünde park yeri edebilecek tıpkı vadi bulamadı ve canip taraftaki çay ocağının önündeki dubayı kaldırarak aracını park yeri etti. Bunun konusunda çayhane çalışanı Yunus Ergü (30) ve beraberindeki biraz hayat ile Kanbur arasında ağız dalaşı çıktı. Mahalleli vasıtasıyla güdük sürede yatıştırılan tartışmanın ardından Yunus Ergü, ertesi dolaşma gene Kanbur’un dükkanına gelerek ağız dalaşı çıkarttı. Güdük sürede alevlenen tartışmanın kavgaya dönüşmesi konusunda Yunus Ergü birlikte getirdiği bıçağı Kambur’un karnına saplayarak kayıplara karıştı. Çevredekilerin durumu ayırt etmesi konusunda görüngü namına çokça sayıda esenlik ve polis güçleri ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin arkası sıra bunaltıcı çorlu kendisine hastaneye kaldırılan zihayat insan yapılan cemi müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Saldırgan erkek ise polis ekipleri marifetiyle bodur sürede yakalanarak gözaltına makbuz. Olayla ilişik soruşturmanın ise bitmeme ettiği belirtildi. Evli ve iki çocuk babası olan Meram Ulaş Kanbur memleketi Çankırı’da toprağa verildi.

Kanbur’un dayısından cinayetin planlı işlendiği iddiası

Öldürülen Maksat Ulaş Kanbur’un dayısı olan Yakup Kanbur ise cinayeti çayevi sahibi olan Halil P.’nin azmettirdiğini istikbal sürdü. Yürekli Kanbur, Halil P.’nin, yeğeninin dükkanına ayn koyduğunu ve bu sebepten çevre çalışanı Yunus Ergü’ye kıya amacıyla mir verdiğini müstakbel sürdü. Cinayetin yaşandığı yerde sinirlerine bilge olamayarak çevredekilere feryat fail çatal yürekli Kanbur, suçluların tamamının yakalanması üzere yetkililerden müzaheret istedi. Yeğeninin hastaneye götürüldüğü ambulansın içerisinde Halil P.’nin eşinin bile olduğunu söyleyen Kanbur, zihayat adamın ölümünün konusunda Halil P.’nin eşinin süratle hastaneden uzaklaştığını kanıt etti.

“Yeğenimi kalbinin altından bıçaklayarak yaralıyorlar”

Izdıraplı cesur Yakup Kanbur, saldırganların hepsinden şikayeti olduklarını belirterek, “Bire Bir dönem evvel ağız dalaşı çıkıyor. Tümce park yeri tartışması yüzünden çıktığını söylüyor ama öyle değil. Halil P. denen çaycı, buralara dolu ezmek ve yeğenimi bile bu dükkandan atmak üzere önceki dönüş 4-5 kişiyle gelerek yıldırma etmiş. Ertesi dolaşma yeğenime aldangıç kuruyorlar. Yeğenimi kalbinin altından bıçaklayarak yaralıyorlar. Yeğenim orada serencam nefesini veriyor. Azmettirici ardında 2 devam yetim bıraktı. Saldırganların hepsinden şikayetçiyiz. Bulunmalarını istiyoruz. Saldırganın karısı bile ambulansa binip yeğenimi hastaneye götürüyor. Öldüğünü öğrenince bile kaçıp gidiyor. O şahsın üstelik sorgulanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Tartışma hatırat kamerada

Öte yandan, Yunus Ergü ve beraberindekilerin olaydan 1 zaman geçmiş Kanbur’un dükkanına gittikleri ve tartışma çıkarttıkları anların görüntüleri ortaya bundan sonra. – ANKARA



Share: