Parka yerleştirdiği telefonlar yardımıyla çay siparişlerine yetişemiyor

Eskişehir’birlikte 24 yıldır çay ocağı işletmeciliği yapan Soner Mutlu, parka yerleştirdiği telefonlar yardımıyla palas havale alıyor ve banklarda oturan vatandaşların ayağına büyüklüğünde giderek öz servisi yapıyor.

Eskişehir Taşbaşı Çarşısında 1998 yılından beri öz işletmeciliği yapan Soner Mutlu, işine bakir bire bir çağ getirdi. Sadece çarşıda bulunan dükkanlara öz servisi düzenlemek hesabına, yakınlardaki parkta oturanlara dahi hizmet ulaşmak isteyen Mutlu, bankların tezelden yanına telefon sistemi kurdu. Henüz önceden elemanların dolaşarak ısmarlama aldığını belirten Kutlu, bu işi kolaylaştırmak üzere bakir yöntemler geliştiriyor. İlk yerine parka megafon koyarak başladığı yola, özlük yaptığı telefonlar ile bitmeme eden Kutlu, bu yöntemle işlerinin açıldığını dile getirdi.

“Dışarıya günde bildirme beş altı 100 öz satabiliyoruz”

Kişi tasarladığı telefonlar sebebiyle günde genişlik az 100 boduç elan fazla çay sattığını belirten Kutlu, hem kişi işini hem da vatandaşların işini kolaylaştırdığını rapor etti. Türkiye’da geçmiş olabilecek aynı aksiyon yaptığını dile getiren Kutlu, “Eskiden parkta elemanlarımız gezerdi. Bu elemanlar bize maddesel adına yüktü, kazancımız azalıyordu. Bu telefonları parklara koyarak parktaki servis akışını hızlandırmaya çalıştık ve istediğimiz üzere da oldu. Toplanmış 6 kesim telefonumuz var. Bu telefonlar sebebiyle dışarıya günde bildirme birkaç 100 öz satabiliyoruz. Parkın değişik bölümlerinde telefonlarımız var. İnsanlar oturduğu yerden çayını söyleyip, istediği yerde içebiliyor. Sabahleyin, akşam sürekli gelip parkta öz içen müşterilerimiz var. Sabah, biraz elan yaşını almış abilerimiz, ablalarımız sinlikte gelip banklarda oturuyorlar. Diğer cephede taksi durağı var, orada de bir şekilde. Balıkçılar var, oradan alışveriş yapanlar banklarda oturup, çaylarını söylüyorlar. Hem balığını bekliyor hem dahi çayını içiyor. Daha önce megafon sistemi vardı, ağaçlardaki kablolardan etraf çirkin bire bir görüntü oluyordu. Biz bunu Taşbaşı Çarşısı yönetiminden cevaz alarak yaptık, telefonları koyduk. Bu şekilde güçlenmiş aynı bütün kendisine çalışıyor. Kimi Vakit çocuklar telefonu açıp, ocakçıyla numara geçip kapatıyorlar. Niteliksiz benzeri bakım olduğu için teşekkür edenler var. Belki Türkiye’birlikte olmayan aynı hep, tığ bunu kişi kafamızda oluşturduk” dedi. – ESKİŞEHİR



Share: