Pazarkule Hat Kapısı’nda muasırlaşma çalışmaları sürüyor

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Yunanistan’a açılan Pazarkule Cızık Kapısı’nda modernizasyon çalışmalarının teşrinisani kocaoğlan böylece muhtemelen tıpkısı noktaya geleceğini belirtti.

Kırbıyık, Sabuni Mahallesi muhtarlık binasının açılışının peşi sıra gazetecilerin sorusu konusunda yaptığı açıklamada, Pazarkule Tahril Kapısı’nda çalışmaların bitmeme ettiğini söyledi.

Yüklenicinin larpadak aşkın işi olduğunu tamlayan Kırbıyık, “Aynı şekilde tamamlatmaya çalışıyoruz. GTİ bile izlem ediyor konuyu. Proses içerisinde adisyon ediyorum son teşrin kocaoğlan sonu kadar mahsus bire bir noktaya gelmiş olacak. Tığ daha öncesinde açıkladığımızda çıkış döneminde daha fazla faydalanacağımızı düşünmüştük. Bu takvimden biraz daha gerideyiz. Yeniden bile güzeşte yıla göre Pazarkule’deki geçiş sayıları iki kat henüz çok oldu.” dedi

Pazarkule’nin çalışkan namına kullanıldığını vurgulayan Kırbıyık, “Bu sene fark etmişsinizdir Kapıkule’da akıbet birkaç güne kadar gayet mebzul geldik. Bu dönemde bunu süregelmek alışılagelen. Amma icap Hamzabeyli lüzum İpsala lazım Pazarkule’dahi geçen yıla bakarak kırıcı bir çoğalma var. O de Kapıkule’nin yükünü hafifletiyor. Pazarkule Çizik Kapımızda icraat bitmeme ediyor.”

Pazarkule’den Kovid-19 döneminde yolcu geçişinin yasaklanması ile ilişkin soruya Kırbıyık, palyatif geçişiyle ilişkin salgınla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini kaydetti.

TOKİ konutları sorusunu ise Kırbıyık, “Eskimemiş bir proje başlıyor biliyorsunuz. Belediye başkanlarımızla güruh gerçekleştirdik. İl, ilçe ve belediyelerde duruma baktık. Alanlarımızın hepsini tek yegâne tayin ettik. TOKİ’ye üstelik bildirdik. Kabil olduğunca sunma erdemli rakamda Edirne kalıp ve ilçelerinin faydalanmasını istiyoruz.” diyerek cevaplandırdı.

Kırbıyık ve beraberindekiler Sabuni Mahallesi muhtarlık binasını ülfet etti.

Açılışa, Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Genel Sedir Başkanı Mehmet Önceki, Trakya Ilişki Umumi Heyet Başkanı Şafak Kırbiç, YANLIŞSIZ Fırka Edirne İl Başkanı Sarih İba, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, AFAD Müdürü Yüksek Altındal, Insan ve Yurttaşlık Müdürü Briz Bal, Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Zeki ve mahalle sakinleri katıldı.

Share: