Peş Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda milli topluluk 10 madalya kazandı

Erzurum’da planlı Art Minikler Avrupa Yumruk Oyunu Şampiyonası’na 29 sporcu ile katılan milli takım 5 değerli, tıpkısı gümüş ve 4 tunç madalya kazandı.

Türkiye Boks Federasyonundan yapılan açıklamada, Yakutiye 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nda 10-21 Ağustos ortada planlı şampiyonaya milli takımın 16 erkek ve 13 avrat sporcuyla katıldığı belirtildi.

Şampiyonada topluluk halinde toplamda 10 madalya kazanan milli takımın, İngiltere ve Ukrayna’nın arkası sıra üçüncü kendisine tarihi ayrımsız başarı elde ettiği kaydedildi.

Milli takımda Doğukan Demirceylan, Busenur Yazan, Sıla Özkan, Muamele Ziyalı İlhan ve Aslı Dönmezoğlu’nun kızıl, Sudenaz Dokgöz’ün sim ve Mehmet Akif Fıçıcı, Sude Şımarıklık Efil, Küldöken Ziya Gürsoy ve Eylem Ece Ünlü’nün ise bronz madalya edinim başarısı gösterdiği vurgulanarak, şu görüşlere saha verildi:

“Bu tarihi başarıda emeği güzeşte ilkin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Cahillik ve Spor Bakanımız Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu’na, eksiksiz sportmen ve antrenörlerimize, sporcularımızın gelişiminde emeği geçen umum ailelerimize, bökelik süresince bizleri bekâr bırakmayan kül basın mensuplarına, bökelik boyunca bizlerin yanı sıra mevcut tamam paydaşlarımıza ve salonu dolduran tam seyircilerimize teşekkürname ederiz. Bu çekicilik tamlık Türkiye’nin.”

Share: