Polis ekipleri konu başlık dolaşarak efsanevi sahiplerini uyardı

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri başlık bap dolaşarak evsiz barksız hayvan besleyici vatandaşların listesini hazırlayarak, kayıtlı hayvanları merkezde görmeleri halinde idari para cezası kesileceği uyarısında bulundu.

Son günlerde sık sık mahalle ve merkezin ayrı ayrı noktalarında sâdır avare hayvanlar amacıyla zabıta ekipleri harekete geçti. Başöğretmen Adil Demir’in başında bulunduğu zabıta ekipleri husus konu dolaşarak küçük ve kocabaş hayvanı olan aileleri tespit ederek, kendilerine tutanak imzalattı. Polis Müdürü Adaletli Demir ve beraberindeki zabıta ekipleri, 15 ayrı ayrı mahallede küçük ve büyükbaş hayvan besleyici aileleri evlerinde ülfet ederek, hayvanları mahalle ve çarşı merkezinde görmeleri halinde yönetimsel nakdî ceza kesileceklerine dayalı kendilerine tutanak imzalattılar.

Hayvan sahiplerine imzalatılan tutanaklarda, “İlimiz merkezinde yapmış olduğumuz arama ve teftiş esnasında merkezin içinde başıboş amiyane ve büyükbaş zooloji tarafımızca tespit edilmiştir. 23.08.2022 tarihinden itibaren kalıp içre bulduğumuz hayvanları toplayıp mülk dışına yahut sahiplerine 4 bin TL idari para cezası kesilecektir” denildi. – HAKKARİ

Share: