Polis ekiplerinden vatandaşlara gezmen satıcı ve cerrar uyarısı

Çankırı’da polis ekipleri, vatandaşları seyyar satıcı, sürükleyici oldukları yönündeki bahanelerle evlerine elde etmek isteyen şahıslara alın uyardı.

Çankırı İl Güven Müdürlüğü Cemiyet Destekli Polislik Büro Müdürlüğü personeli yoluyla vatandaşları, apartmanlara giren ve sâdır yabancılara cebin duygulu olmaları, seyyah satıcı, dilenci gibi bahanelerle zili çalıp evlerine kaldırmak isteyenleri kalp almamaları, belki aynı arakçılık olayı ile karşılaştıklarında 112 Ivedi Davet Merkezini aramaları noktasında bilgilendirmelerde bulundu. Konu ile ilişkin vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Çankırı İl Güven Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Cemiyet Destekli Polislik, cemiyet-polis güçleri ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini, kişilerin fert ve servet emniyetini korumasını, halkın baskı hissinin artırılmasını ve polislik hizmetlerinde çağcıl uygulamaların sevimli geçirilmesini hedeflemektedir. Bu maksat doğrultusunda evden arakçılık, işyerinden arakçılık ve otodan arakçılık olaylarına karşı Topluluk Destekli Polislik Büro Müdürlüğümüz personelince ilimiz Yıpranmamış Mahalle bölgesinde mevcut haneler ziyaret edilmiş, apartman sakinlerinin apartmanlara giren/çıkan yabancılara karşı duygulu olmaları, turist satıcı, dilenci kabil bahanelerle zili çalıp akla yatkın olmayan sebeplerle evlerine kısaltmak isteyenleri sine almamaları, ihtimal bire bir hırsızlık olayı ile karşılaştıklarında 112 Acil Davet Merkezini aramalarına yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmış, hırsızlık olaylarına alın alınması müstelzim önlemler ile ilgilendiren açıklayıcı broşürlerin dağıtımı sağlanmıştır. İfadelerine kayran verilmiştir” ifadelerine yer verildi. – ÇANKIRI

Share: