Rafet Efe: “Maliye Bakanı Bitkisel İyimserlik Tabloları Çizip, Siper Ordusu ile Esnaf Geziyor, Halktan Korkmasın Antalya’nın Çiftçilerini Gezsin ve…

CHP Antalya Mebus Rafet Zeybek, “AKP’nin atanmış Maliye Bakanı Nebati optimizm tabloları çizip, koruma kalabalık su ile esnaf geziyor. Halktan korkmasın Antalya’nın çiftçilerini gezsin ve dinlesin, bu akse bildiri vererek çözülmez” dedi.

CHP Antalya Mebus Rafet Yiğit, intihap bölgesi Antalya’bile Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerini havi üç günce ziyaretlerinin ardından yazılmış tıpkısı izah yaptı. Kaptan’in açıklamaları şöyle:

“Üreten dahi tüketen da mağdur, zirai faaliyetlerin efdal olduğu ilçelerimizde üretici dertli. Süt, matbu kadar girdi maliyetleri güzeşte yıldan bu zamana kadar üç kat arttı, sağlık ise o derece düştü. Konuştuğumuz vatandaşlarımızın bir tane gündemi geçim derdi, üretilenden elde edilen alacak maliyetleri karşılamıyor.

Bir vatandaşımız ‘Ata toprağı kul ekmesem kim tohum, tığ dahi ekiyoruz amma ne tezek ne akarsu verebiliyoruz toprağa, imkansızlıktan değil, pahalılıktan. Çıkan verim de artağan olmuyor, mülk etmiyor’ diyor.

2022 Türkiye’sinde çiftçiyi bu kuzuluk getiren AKP’nin ölçüsüz ekonomi politikalarıdır. AKP’nin atanmış Maliye Bakanı Bitkisel optimizm tabloları çizip, dulda ordusu ile esnaf geziyor, halktan korkmasın Antalya’nın çiftçilerini gezsin ve dinlesin, bu kriz beyanat vererek çözülmez.

“AKP’NİN YARATTIĞI EKONOMİK KRİZ VAKIT KAYBETMEDEN ŞEHİRLERİ DEĞİL, KÖYLERİ DAHI ETKİLİYOR”

Esnafımız sattığı ürünü adına koyamıyor, ürün aldığında ise stokçulukla suçlanıyor, mütezayit fiyatların sorumlusu gibi gösterilmekten bıkmışlar. Televizyonlarda esnafı suçlayan iktidarın sözleri yüzünden vatandaşın hata keçisi olmayı akseptans edemiyorlar. Akseki, İbradı ve Gündoğmuş’ta birlikte emekliler var, işsiz çoluk çocuk, umudunu kaybeden vatandaşlar var.

Sorun imdi büyükşehirlerden ilçelere ve oradan dahi köylere büyüklüğünde inmiş durumda. Bu sorunun sebebinin AKP olduğunun vatandaşlar farkında, tekaüt aylığını ile geçinmeye çalışan yaşlı ayrımsız vatandaşımız, ‘Bu küçücük köyde dahi geçim derdi yaşar olduk, saf afet olsa açlık yaşansa anlarız ama sağlık zarfında zaruret çeker olduk. Benden geçti torunlarıma üzülüyorum daha çok’ dedi. Gencinden yaşlısına hep ayrımsız ülkeyi krize mahkum fail bu iktidarın değişmesi ve sandığın gelmesi vatandaşın bir tane arzusudur.

“VATANDAŞIN İSTEĞİ, ZAMAN KAYBETMEDEN SEÇİME GİDİLMESİ”

CHP Akseki, Gündoğmuş ve İbradı İlçe Başkanlarımızla ve örgütümüzle karye köy mahalle mahalle yaptığımız çalışmalarda partimizin kazançlı krize müteveccih hal önerilerini, tarım, türe, eğitim bilimi başta kalkmak amacıyla iktidara geldiğimizde yapacağımız çalışmaları vatandaşlarımıza aktardık, bizleri memnun fail molekül ise vatandaşlarımızın partimizin önerilerini ayrımsız şekilde strateji ediyor ve üstünde düşün yürütüyor olması, Türkiye’nin ahit kaybına tahammülü kalmadığı, enerjisini boşa harcamaması üzere bire bir dakika geçmiş seçime gidilmesi gerektiği toplumun bildirme büyük arzusudur. Sorunun kaynağı olan AKP ile hal değil fakat çıktı çözümsüzlük yaratılır.”

Share: