Reisicumhur Erdoğan: Bugün 2002’ye göre henüz huzurluyuz (2)

‘CHP VE YANDAŞLARI, KENDİLERİNİ YENİLEMEMEKTE ISRAR EDİYOR’

Reisicumhur Erdoğan, akıbet 21 yılda Türkiye’ye mukavim çok husus kazandırdıklarını ve bunun için hamdettiklerini belirterek, “21 yılda yaşanan onca değişime rağmen millete tepeden bakan yüklenici CHP zihniyeti, durumunda saymayı sürdürüyor. Türkiye’nin katettiği onca mesafeye karşın CHP ve yandaşları değişmemekte, kendilerini yenilememekte ısrar ediyorlar. Daha ilk dahi ayrımlı vesilelerle ifade ettim. Bu ülkenin sunma iri açığı; demokrasiyi içselleştirmiş, milletin değerleri ile barışmış, domestik ve milli uymazlık açığıdır. Bu ülkenin yer majör sorunlarından biri, siyasetin tabiatında var olan rekabeti, husumetten ibaret gören kutuplaştırıcı yöntem tarzıdır. Türkiye’yi ve Türk demokrasisi muntazır esas hırs düz yazı, bayındırlık ve canlandırma namına yıkmayı, bulunmayan etmeyi, siyasetlerinin merkezlerine yerleştiren rövanşist yaklaşımlardır. Girdikleri temas seçimde sandıkta milletten tokat yiyenler, maatteessüf iktidara karışmak için darbeden sokak olaylarından dış desteklerden hassaten FETÖ’cü alçaklardan de medet ummuşlardır. 27 Mayıs’tan itibaren demokrasimizin askıya alındığı vesayet girişimlerinin hepsinin arkasında aha bu kısıtlayıcı, jakoben, dayatmacı basiret var” dedi.

‘FARKLI DÜŞÜNENLER TEHDİT EDİLMEKTE’2023’e revan süreçte eş senaryoların esasen tedavüle konulduğunu belirten Erdoğan, “Ülkemize haddinden fazla kısık bedeller ödeten mizaç tartışmaları, bozuk Türkiye heveslisi bu kesimler vasıtasıyla iletişim araçları ve toplumsal iletişim araçları üzerinde yeniden alevlendirilmeye çalışılıyor. Polisimizin mecmu yönleriyle açığa çıkardığı adli vakalar, tıpkı 1980 öncesinde olduğu üzere insanlarımızı birbirine kışkırtmanın vasıtası haline getiriliyor. Türkiye’nin geride bıraktığı toplumsal fay hatları gine bu çevreler eliyle kaşınarak provakasyon ara bulucu kendisine kullanılıyor. Ülkeye ve millete hizmetten apayrı hiçbir gayesi olmayan bürokratlar, mösyö Eksiksizlik yoluyla çokça vazıh ve net zılgıt ediliyor. Devletimizin aksiyon yapamaz ağıl getirilmesi isteniyor. Ulus iradesini temaşa eden kurumlar, gaye alınarak ve kasıtlı benzeri şekilde yıpratılarak politika kurumuna olan hamaset sarsılmaya çalışılıyor. Zaman değişse dahi aktörler değişse üstelik ifadeler değişse bile oynanan oyun değişmiyor. Milletimizin birliğine, toplumumuzun huzuruna, demokrasimizin kazanımlarına yönelik bu saldırıların başrolünü son 70 yıldır olduğu gibi zaman da gene CHP üstlenmektedir. Farklı düşünen, farklı giyinen, ayrımlı siyasi tercihlerde kâin insanlar CHP ve ortakları tarafından gözdağı edilmekte, sindirilmeye ve korkutulmaya çalışılmaktadır. Yaşanan herhangi bir hadise bunların çeşitli maskelerin arkasına gizledikleri faşist yüzlerini, kısıtlayıcı, diktacı ve kaba karakterlerini bulutsuz gösteriyor. Parçalanmamış bunlar aktarılma kabilinden ortadayken siyasal hırsları cihetiyle muhalefetin yadımlama masasında garnitür olarak düzlük almakta hiçbir zarar görmeyenleri milletimizin takdirine devretme ediyoruz” diyerek konuştu. ‘GEÇMİŞİNİ REDDENLERİ KENDİ HALLERİNE BIRAKIYORUZ’

Çorum ve Nevşehir’e gerçekleştirdiği ziyaretlerini hatırlatan Cumhur Reisi Erdoğan, “Çorum’dahi yabanlık tıpkısı yemek listesi koymuşlar pankartla o menüyle beraber dahi bu yazma masada olanlara biz birlikte orada ‘afiyet olsun’ dedik. Hamdolsun, Çorum’birlikte resmi nicelik yerine söylüyorum, 50 bin kişinin katılımıyla kocaman benzeri mitingi gerçekleştirdik. Oradan Hacıbektaş’a geçtik, Hacıbektaş’ta de gene verilen cirim 10-15 bin gönül oradaki bizim programa paydaşlık ettiler. Burada Firez ve Turizm Bakanlığı’mıza bile teşekkür ediyorum. Onlar da epey güzelce tıpkısı program hazırladılar ve o akşam ezanı Hacıbektaş’ta hakikaten ister oradaki bütün huy ve feraset ayrımı gözetmeden kardeşlerimizle birleştik, bütünleştik, ayrımsız olduk, anaç olduk ve dinamik olduk kardeşliğimizi tescil ve konfirmasyon ederek yolumuza devam ettik. Tamlık bunlarla bu arada tıpkı zamanda Çorum’dahi kullanılmamış devlet binamızın birlikte açılışını yaptık. Bu de davamıza, cümle Çorumlu kardeşlerimize hoş olsun. CHP’li edip ve siyasetçilerden değme dolaşma tekdir yedikleri halde 3 kuruşluk menfaatleri üzere geçmişlerini reddedenleri öz hallerine bırakıyoruz. Tığ milletimizle gelişigüzel hak yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

Share: