Reisicumhur Erdoğan, depremde hayatını kaybeden Şeyma’nın annesiyle görüştü

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’bile kriz altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Temiz Şeyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Taziyelerini ileten Cumhur Reisi Erdoğan, Malatya’birlikte Şeyma’nın hatırasını keyiflendirmek hesabına, ayrımsız okula adının verilmesi üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e mir verdi.
Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya’birlikte gestalt ilçe Yeşilyurt Bostanbaşı Mahallesi Özpolatlar sitesinin 1’inci katında çökme altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Vazıh Şeyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Cumhur Reisi Erdoğan, Şeyma üzere taziyelerini ileterek, çöküntü altından kurtarılan anneye geçmiş olsun dileklerini iletti.
Öte yandan, depremde hayatını kaybeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencisi Elif Saf Şeyma Dalhançer’in annesi, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’dan kızının isminin yaşatılmasını isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan üstelik, kentte yapılacak ayrımsız okula Şeyma’nın adının verilmesi üzere Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e mir verdi.
Kızının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde okuduğunu nâkil anne Ulviye Dalhançer, “4’üncü sınıftı. Çokça çalışkan ve kudretli tıpkı kızdı. Kızım sağlık bölümünü okuyordu. Cılız ve basit olmasına rağmen daim zaman verirdi. Kızım sebep içki veriyorsun büyüyünce verirsin dediğimiz bile bulunmayan ana ‘yardım edeceğim beyaz içki verdim’ derdi. Kendisi organlarını bağışlamıştı. 22 yıl süresince haddinden fazla güzelce bir üzeri geçirdik. Kızımı anlatamam. O bizim evimizin adi annesiydi. Yaşı küçüktü ama bambaşka birisiydi. Kızımı böyle çığlık tıpkısı olayda kaybedince Cenabıhak da bana teselliler gönderdi. Cumhurbaşkanımızdan Cenabıhak razı olsun. Devletimiz ve hükümetimiz var olsun. Cumhurbaşkanımızı çokça seviyoruz. O acıyla Cumhurbaşkanımıza, ego kızımın adının yaşatılmasını istiyorum kendisi sizi çok severdi sizin ilçenizde okuyor dedim. Cumhurbaşkanımız de bizimle çok ilgilenerek Milli Eğitim Bakanımız burada biz Malatya’dahi kızımızın adını aynı okula verelim dedi. Sıhhatli olsunlar bizimle amiyane ilgilendiler ve acımızı paylaştılar. Ailem şu zaman yanımda acımı paylaşıyor amma Cumhurbaşkanımızın acımızı paylaşması beni ferahlattı. Acımız tarifsiz amma Cumhurbaşkanımız ve devletimiz ayakta. Biz güçlüyüz. Bu durumları aşacağız” dedi. – MALATYA

Share: