Reisicumhur Erdoğan, Güllabi ve Deniz Boyu Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuştu: (1)

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, “Komşularımıza dağ düşmüşse, kapılarımızı, pencerelerimizi kapatıp ‘bana ne’ diyemeyiz. Yüzyıllar süresince cihana adalet dağıtmış bire bir ecdadın torunları namına ‘Bize ne Kudüs’ten, bize hangi Filistin’den, bize hangi Suriye’den, Irak’tan, Yemen’den, Türkistan’dan.’ diyemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güllabi ve Kenar Asayiş Akademisi Başkanlığında planlı Subay ve Gedikli Öğrencilerin Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Akademiden başarıyla çıkışlı olan öğrencileri kutlama eden Erdoğan, “Bugün 763’ü subay, 2 bin 937’si gedikli olmak için toplam 3 bin 700 evladımızı görev yerlerine uğurlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu mezunlarımız ortada kişi öğrencilerimizin beraberinde dost ve cömert ülkelerden gençlerimiz üstelik bulunuyor. Seçme biri milletimizin arzu elçisi olan konuk öğrencilerimizi birlikte kutluyor, kendilerine ülkelerinde üstlenecekleri görevlerde başarılar diliyorum.” dedi.

Erdoğan, mezun olan yabancı öğrencilerin hem özlük toplumlarına hizmet edeceğini hem da ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine mefret katkı sağlayacağını belirterek, subay ve astsubayları arz donanımlı şekilde yetiştiren öğretmenler, komutanlar ve ailelerine teşekkürname etti.

Uyanık ve Periferi Güvenlik Akademisinden, kurulduğu 2016’dan bugüne büyüklüğünde 33’ü arsıulusal mektepli tevessül etmek amacıyla mecmu 23 bin 546 gencin mezun olduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bugün bitirme sevinci faal herhangi bir öğrencimiz, bir selefleri kabilinden Türkiye’nin bildirme gözde eğitim kurumlarından birinde terbiye aldılar. Bu bina altında bulundukları müddet süresince evlatlarımız, mesleki becerileri yanı sıra akademik, içtimai ve kültürlü yönlerini da geliştirdiler. Ameliye ve kuramsal açıdan sakil tıpkı eğitimi, alınlarının akıyla bitirerek, üstlenecekleri vazifeye hazır ağıl geldiler. Yeni mezunlarımız, Jandarma ve Kıyı Düzenlilik teşkilatlarımızın ayrımlı kademelerinde fariza alarak, yüksek yer şuuru zarfında milletimize aşkla bakım ettiler, artık üstelik bakım edeceklerdir.”

“Vatanımızın bekası açısından dahi dirimsel ehemmiyette görüyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olan subay ve astsubayların üstlendikleri sorumluluğu, şerait hangi olursa olsun gerçekten namına getireceğine yürekten inandığını dile getirerek, “Kurnaz ve Yaka Düzenlilik teşkilatlarımızın gelecekteki komutanlarını yetiştiren bu akademide alınan eğitimi akıbet etap önemsiyorum. Buradaki gençlerimizin sunu nitelikli şekilde yetişmesini, milletimizin huzuru beraberinde vatanımızın bekası açısından üstelik dirimlik ehemmiyette görüyorum.” diye konuştu.

Jandarma ve Kıran Asayiş Akademisinin bir benzerinin dünyada olmadığını ifade fail Erdoğan, “Bura bambaşka, bu fiziki mekana cemaat olan böyle tıpkı akademi bulunmayan ve buradan üstelik eserleri görüyorsunuz. Bu şekilde dipdiri imanıyla, itikadıyla bire bir sulp yetişecek, komutanlar ordusu yetişecek. Onlar da ne Gabar’dahi ne Cudi’üstelik hangi Tendürek’te hangi Bestler Dereler’de bugüne büyüklüğünde kuşkusuz yıldırıcı bırakmadıysalar, daha çok dahi bırakmayacaklar.” dedi.

Erdoğan, polis ve cingöz teşkilatının, cuşuhuruş, yeğin üzere felaketlerde üstelik fedakarca çalıştığını vurguladı.

Türkiye’nin, üç kıtanın kesişme noktasında saha düzlük, mühim önemi umulmayan faziletkâr bir coğrafi konuma ehil olduğunu belirten Cumhur Reisi Erdoğan, şöyle bitmeme etti:

” Asya’dan Afrika’ya, Kafkasya’dan Avrupa’ya uzanan degaje ayrımsız bölgede yaşanan temas fenomen, bizi aracısız etkilemektedir. Afganistan’da 40 yıldır bitmeme fail bağırsak karışıklıkların, Libya’daki ardı arkası kesilmeyen ahi kavgasının, Yemen’birlikte çözüme kavuşturulamayan çatışmaların, Suriye’birlikte 11 yıldır bitmeme eden gadir ve saldırıların, Balkanlarda yeniden alevlenmeye başlayan gerilimlerin, Afrika’da her yıl beniz binlerce cana mal olan açlık ve fakirliğin, Kafkasya’birlikte körüklenmeye çalışılan kundak girişimlerinin, kısacası komşularının beraberinde çok geniş benzeri alanda ortaya çıkan krizlerin huysuz yansımalarını genişlik aşkın hisseden mevki, tek bittabi ülkemiz, vatanımız Türkiye’dir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ki ne derse desin, coğrafi konumu, kültürel ve beşeri bağları itibarıyla Türkiye’nin buralara sırtını kan dolaşımı lüksünün olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Komşularımıza yara düşmüşse, kapılarımızı, pencerelerimizi kapatıp ‘bana ne’ diyemeyiz. Yüzyıllar süresince cihana hak dağıtmış bir ecdadın torunları yerine ‘Bize ne Kudüs’ten, bize ne Filistin’den, bize ne Suriye’den, Irak’tan, Yemen’den, Türkistan’dan.’ diyemeyiz. Özellikle özellikle Batılılar kabilinden, ‘Bana ne başkalarının acısından, gözyaşından.’ on paralık diyemeyiz. Zira tığ tarihiyle, kültürüyle, değerleriyle nam salmış nazik bir devletiz. Biz, vicdanıyla, merhametiyle temayüz etmiş iri aynı milletin evlatlarıyız. Ne diyor âşık, ‘Bir zamanlar biz birlikte ulus, hem zahir milletmişiz, gelmişiz dünyaya ulus, ulusallık nedir öğretmişiz.'”

(Sürecek)

Share: