Rifat Hisarcıklıoğlu: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türk tarımına devrim niteliğinde iki koca proje yaptı”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bire bir topluluk ziyaretlerde gezmek amacıyla Erzurum’a geldi. Mülakat ettiği Erzurum Ticaret Borsasında konuşan Hisarcıklıoğlu, “Borsamız 5 kilitsiz küreksiz benzeri borsa durumunda bulunuyor. Zaman Almanya, Fransa ve İngiltere’de ayrımsız borsa hangi standartlarda bakım veriyorsa bizim borsamızda o standartlarda bakım veriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türk tarımına devrim niteliğinde iki oylumlu proje yaptı” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı tıpkı topluluk ziyaretlerde ve durumunda incelemelerde yatmak amacıyla Erzurum’a geldi. İlk namına Erzurum Valisi Okay Memiş’i mülakat eden Hisarcıklıoğlu daha sonraları Büyükşehir Belediyesini ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasını ülfet etti. Daha sonraları Erzurum Tecim Borsasında derinti düzenleyen Hisarcıklıoğlu Erzurum’un coğrafi işaretli ürünlerde öncülük yaptığını belirtirken Erzurum su böreği üzere Avrupa’dan dahi tescil alacaklarını rapor etti.

“Borsamız 5 degaje aynı borsa durumunda”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Türk tarımında bükülme yaptığını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, “Erzurum tarım ve hayvancılık üzere durmadan çalışıyor. Borsamız 5 yıldızlı aynı borsa durumunda bulunuyor. Bugün Almanya, Fransa ve İngiltere’de tıpkısı borsa hangi standartlarda bakım veriyorsa bizim borsamızda o standartlarda bakım veriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türk tarımına inhina niteliğinde iki majör proje yaptı. Birincisi lisanslı depolar, ikincisi artık ürünler sağlıklı şekilde depolanmasını sağlayacak lisanslı depolar kurduk. Lazım yetiştirici ve mütemmim lüzumlu sanayici lisanslı depo marifetiyle mahfuz olacak. Erzurum Ticaret Borsası lisanslı depoculuk alanında eş yerinde bulunuyor. Tıpkısı zamanda depoladığımız ürünleri pazarlamak üzere ekincilik ürünlerinin satışı üzere tıpkısı borsa gerekiyordu. Türkiye Ürün İhtisas Borsasını kurduk burada tüm Türkiye’nin tarım piyasasını belirliyoruz. Dizge lisanslı depoya koyduğu malı vergisini alarak veya çabucak elektronik yerine şifre aldığı ant istediği kadar elektronik ortamda koca yapabiliyor” diyerek konuştu.

“Yaptığınız gelişim dünyanın benzeri numaralı mühim konumu haline geldi”

Erzurum’un coğrafi işaretli ürünlerde öncülük yaptığını üstelik kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Coğrafi işaretli ürünlerde Erzurum rekor kırmış durumda bulunuyor. Zat değerlerini eş çıkmayan bulunmayan olmaya mahkumdur. Erzurum borsamız ve Erzurumlular coğrafi işaretli ürünlerde çokça dolgunca önderlik yapıyor. Atadan mütezayit şart ve içeceklere erbap çıkıyor. Bunları demin Avrupa’dahi de tescil ettireceğiz. Yaptığınız hareket dünyanın aynı numaralı mühim konumu haline geldi. Tarım ve hayvancılık takkadak bizim değil dünyanın sektörü tarım ve hayvancılıktır. 2 dokunaklı yaşıt bize bunu göstermiş oldu bunlarda pandemi ve Rusya, Ukrayna savaşıdır” açıklamalarında bulundu. – ERZURUM



Share: