Rize Müftülüğünden “Hediyem Kur’an Olsun” çağrısı

Rize Müftüsü Naci Çakmakçı, Din İşleri Başkanlığı ile Türkiye Ilmek Vakfı (TDV) işbirliğinde hesaplı, “Hediyem Kur’an Olsun” projesine vatandaşlardan bindi istedi.

Çakmakçı, yaptığı açıklamada, Kur’an-ı Bonkör’in çağlayan üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere yaymak, okuma ve derk konusundaki çabaları beslemek ve İslam dünyasında Kur’an farkındalığını yaygınlaştırmak üzere başlatılan projeyi Rize’de de deli dolu şekilde yürüttüklerini belirtti.

Hayatları boyunca Kur’an-ı Koçak’i görememiş kişilere ulaştırma gayretinde olduklarını vurgulayan Çakmakçı, şöyle bitmeme etti:

“Kur’an-ı Semih’e ulaşamayan toplumun rastgele tabakasındaki kardeşlerimize avlu kitabımızı ödül ediyoruz. Alelhusus kıtlık ve yoksulluğun kademe safhada olduğu Afrika ülkelerinde çocuklar ‘luh’ adı sunulan tahta ve deri parçaları üzerinde Kur’an-ı Selek’i öğrenip hafızlık yapmaya çalışıyor. Bu insanlara ödül edilen Kur’an-ı Kerim’ler onların hem hayatını kolaylaştırıyor hem bile bahtiyar olmalarına şalter oluyor. Dar dışında öncelikle Afrika, Balkanlar, Asya’da antrparantez Latin Halkları Amerika ülkeleri, Kafkaslar, Asya Pasifik ülkelerinde medrese, cami, Kur’an kursu ve üniversitelerden mevrut talepler proje kapsamında değerlendirilmektedir. Ancak içre ise okul, güçlükle, hastane ve cezaevlerine müteveccih Türki mealli Kur’an ödül etme çalışmaları sürdürülmektedir.”

Çakmakçı, benzeri kişinin elan Kur’an-ı Eli Açık ile tanışmasına şalter tevessül etmek isteyen kişilerin TDV Rize Şubesi’nin vezneci hesabına bergüzar yapabileceğini, ayrıca “KURAN” yazıp 4333’e SMS göndererek 50 liralık bağışlayabileceklerini, online adına üstelik “bagis.tdv.org” adresi üzerinden ve bankalar tarafından projeye destek olabileceklerini kaydetti.

Share: