Rize’de çay eksperliği yapan kadın Denizli’de taksi şoförü oldu

Rize’birlikte çay eksperi namına çalıştığı sırada babasının rahatsızlanması üstüne memleketine dönen Sevhan Demirel, göçüm şoförlüğü yaparak evinin geçimini sağlıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Meslek Yüksekokulu Nebati ve Hayvanca Istihsal Bölümü Çay Eksperliği Programından 2014 yılında çıkışlı olan 33 yaşındaki Sevhan Demirel, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde 6 sene çay eksperi adına çalıştı.

Kalp rahatsızlığı bulunan babasının tedavisi sürecinde beslemek talip Demirel, sabık yıl işinden çekilme ederek ailesinin yanına döndü.

Otomobil kullanmayı çokça sevdiği üzere taksi şoförlüğü yapmaya değişmeyen veren Demirel, encam sürüş eğitimi alıp lazım belgeleri tamamlayarak benzeri makine aldı.

Pamukkale ilçesindeki bir taksi durağına sınırlanmış çalışmaya başlayan Sevhan Demirel, AA muhabirine, hayatındaki aceleci değişime rağmen mutlu olduğunu söyledi.

Babasının rahatsızlığı artınca hiç irtical çokça sevdiği işini artırmak zorunda kaldığını belirten Demirel, “İşimden annem ve babam amacıyla ayrıldım. Onlar bizi büyütürken ne zorluklar çekti. Demincek onların bana ihtiyacı olduğunu anladım ve Denizli’ye geldim. Burada birlikte takside çalışmayı tercih ettim.” diye niteleyerek konuştu.

Demirel, rastgele gelişim kabilinden taksiciliğin birlikte zorlukları olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:

“Ama evire çevire ayrımsız hisse senedi, ben bu işi sevdim. İnsanlarla konuşmayı, dostça etmeyi, bakir insanlar tanımayı ve işimi seviyorum. Taksiciliğe bundan sonraki yıllarda de bitmeme edeceğim. İlk başladığım zamanlarda bilmediğim benzeri departman olduğu üzere kafamda sorular vardı. Korkularım çok oldu ama hepsini yendim. Gelen tepkiler haddinden fazla fena hâlde.”

Kendisini direksiyonda gören müşterilerin şaşırdığını aktaran Demirel, şu ana kadar temas münasebetsiz reaksiyon almadığını kaydetti.

Gece vardiyasında üstelik çalıştığını, alelhusus eş müşterilerinin kendisini telefonla çağırdığını anlatan Demirel, “Benimle gezi yaparken kendilerini henüz güvende hissettiklerini söylüyorlar. Bunları duydukça çokça bahtiyar oluyorum.” ifadelerini kullandı.

Sevhan Demirel’in müşterilerinden Beyza Saf Asker de avrat göçüm şoförüyle seyahat yaparken kendisini elan şen hissettiğini dile getirerek, “Kendimizi henüz güvende hissediyoruz, bizden biri ergin oluyor.” dedi.

Share: