RİZE’DE İNŞAAT HALİNDEKİ UĞRUN BUNGALOVLAR YIKILDI

RİZE’nin Fındıklı ilçesinde, kaçak adına yapılmaya başlandığı belirleme edilen 11 bungalovun inşaatı, ilk mühürlendi arkası sıra aksiyon makinesiyle yıkıldı.

Rize’de valilikçe sinsice yapılaşma ile savaş devam ederken, Fındıklı ilçesinde çaktırmadan yapılar tayin edildi. Uğrun adına yapıldığı belirlenen 11 bungalovun inşaatı, 14 Haziran’da çatı dinlence tutanağı ile mühürlendi. Türel ve bürokratik süreçlerinin tamamlanmasının arkası sıra inşaat halindeki bungalovlar, iş makinesiyle yıkıldı.

Rize Valiliği marifetiyle yapılan yazılmış açıklamada, ‘İl genelinde sürdürülen denetimlerde mevzuata aykırılığı tanıdık yapı ve müştemilat tutanakla tayin edilip, uyartı ve mühürlenmesi yapıldıktan sonraları muktezi türel ve yönetimsel süreçler tamamlandığında yıkımları gerçekleştirilmektedir. İlgili kurumlar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisleri, muhtarlıklar ve sivil sosyete örgütleri mevzuata ters yapılaşma ile ilişkin bütün birlikte mücadele konusunda hemfikirdir. Vatandaşlarımız yoluyla çaktırmadan adına nitelendirilen parçalanmamış mevzuata uymaz yapılar üzerine ilgilendiren tutanak tutularak vacip sürecin başlatıldığını ve özge amal tamamlandığında bu yapıların yıkılacağının bilmesini ve bu noktada vatandaşlarımızı kendilerini maddesel ve manevi rastgele nev kayıptın arkalamak için bu yollara bidayet etmemelerini arzu ederiz’ denildi.

Share: