Rize’de Off-Road yarışları çağ kesti

– Rize’üstelik Off-Road yarışları koku kesti

RİZE – Karadeniz Off-Road Kupası 4. Basamak Yarışları’nda Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Türkiye’den oluşmak amacıyla mecmu 48 yarışmacı mücadele etti.

Ardeşen Off-Road Kulübü marifetiyle planlı Karadeniz Off-Road Kupası 4. Fut Yarışları gerçekleştirildi. S4, S3, S2, S1 oluşmak amacıyla 4 kategoride düzenlenen yarışlarda Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Türkiye’den almak üzere 48 yarışmacı uğraş etti. Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi, Çamlıhemşin yolu üzerinde gerçekleşen yarışlarda koku kesen görüntüler ortaya artık. Birinci tutmak için savaşım veren yarışmacılar müthiş yarıştı. Tevessül noktasından yola çıkarak acul bire bir şekilde yarışan yarışmacılar için yolda mütezayit araçlara hususi, hazırda iş makinesi bekletildi. Girdiği çukurdan çıkamayan vesait gelişim makineleri yardımı ile çıkartıldı.

Ardeşen’bile yapılan yarışmaların güzel olduğunu tamlayan Ardeşen Şehremini Avni Kahya, “Ardeşenimizde off-road yarışmasının 10. yılındayız. Karadeniz ayağının en üst ayağı Ardeşen’bile yapılıyor. Bu senenin sonuç yarışı oluyor ve çokça güzel tıpkısı yarışma. Burada yapılan bilcümle yarışlar çokça pir oluyor. Sunu haddinden fazla hoşumuza giden hane, kazasız belasız yarışlarımız geçiyor. Yarışmacılar birbiriyle yarışması bizi daha de heyecanlandırıyor. Böyle tıpkısı yarışın düzenlenmesi için bindi veren Ardeşen Off-road kulübünü birlikte kutlama ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karadeniz kupasının yaklaşık 10 yıldır devam ettiğini belirten TOSFED Sportif Asamble Üyesi Pek Yılmayan, “Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yerine bölgesel kupalar düzenliyoruz. Karadeniz kupası da yaklaşık 10 senedir bitmeme ediyor. Bu kupanın yapılmasında yardımcı olan kişilerden biride Ardeşen Off-Road kulübüdür. Rastgele yıl olduğu kabilinden başarılı bire bir yapılanma düzenlemiş oldu. Katılım yerine 24 çevirgeç olarak 48 yarışmacı katıldı. Türkiye’nin değişik noktalarından mevrut yarışmacılarımız var. Karadeniz kupasının son ayağını Ardeşen’da gerçekleştiriyoruz” dedi.

Share: