Rize’de öz eksperliği yapan karı Denizli’de taksi şoförü oldu

Rize’birlikte öz eksperi yerine çalıştığı tam babasının rahatsızlanması üstüne memleketine dönen Sevhan Demirel, taksi şoförlüğü yaparak evinin geçimini sağlıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Iz Yüksekokulu Nebati ve Hayvansal Istihsal Bölümü Çay Eksperliği Programından 2014 yılında çıkışlı olan 33 yaşındaki Sevhan Demirel, Öz İşletmeleri Umumi Müdürlüğünde 6 yıl öz eksperi olarak çalıştı.

Kalp rahatsızlığı kâin babasının tedavisi sürecinde beslemek isteyen Demirel, güzeşte sene işinden çekilme ederek ailesinin yanına döndü.

Otomobil kullanmayı haddinden fazla sevdiği için göçüm şoförlüğü yapmaya karar veren Demirel, gelecek sürüş eğitimi alıp zaruri belgeleri tamamlayarak aynı otomobil aldı.

Pamukkale ilçesindeki tıpkısı göçüm durağına kapalı çalışmaya başlayan Sevhan Demirel, AA muhabirine, hayatındaki çabuk değişime rağmen bahtiyar olduğunu söyledi.

Babasının rahatsızlığı artınca tek doğaç çok sevdiği işini çoğaltmak zorunda kaldığını belirten Demirel, “İşimden annem ve babam için ayrıldım. Onlar bizi büyütürken ne müşkülat çekti. Demincek onların bana ihtiyacı olduğunu anladım ve Denizli’ye geldim. Burada da takside çalışmayı yeğleme ettim.” diye niteleyerek konuştu.

Demirel, gelişigüzel gelişim kabilinden taksiciliğin birlikte zorlukları olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:

“Ama sunturlu aynı hisse senedi, ego bu işi sevdim. İnsanlarla konuşmayı, kardeş kardeş etmeyi, yeni insanlar tanımayı ve işimi seviyorum. Taksiciliğe bundan ahir yıllarda birlikte bitmeme edeceğim. İlk başladığım zamanlarda bilmediğim bire bir büro olduğu üzere kafamda sorular vardı. Korkularım haddinden fazla oldu amma hepsini yendim. Mevrut tepkiler çokça domuzuna.”

Kendisini direksiyonda gören müşterilerin şaşırdığını aktaran Demirel, şu esas büyüklüğünde seçme kontra reaksiyon almadığını kaydetti.

Gece vardiyasında üstelik çalıştığını, alelhusus avrat müşterilerinin kendisini telefonla çağırdığını anlatan Demirel, “Benimle seyahat yaparken kendilerini henüz güvende hissettiklerini söylüyorlar. Bunları duydukça haddinden fazla mutlu oluyorum.” ifadelerini kullandı.

Sevhan Demirel’in müşterilerinden Beyza Fer Asker da kadın göçüm şoförüyle yolculuk yaparken kendisini henüz şen hissettiğini dile getirerek, “Kendimizi daha güvende hissediyoruz, bizden biri ergin oluyor.” dedi.

Share: