Rus siyasa uzmanı Dugin’in kızının cinayetini Rusya Millî Cumhuriyet Altını Ordusu üstlendi

Rus politika uzmanı Aleksandr Dugin’in kızı Darya Dugina’nın aracına bomba konularak öldürülmesi sonrası olayın failleri araştırılırken, Rusya Millî Cumhuriyet Altını Ordusu suikastı düzenlediklerini açıkladı.

Rusya’nın sunu yüce siyaset uzmanlarından olan benzeri zamanda Rusya Fehamet Başkanı Vladimir Putin’in heybetli konularda sonsuz kendisine fikirlerine başvurduğu Aleksandr Dugina’nın kızı Darya Dugina’nın aracına bomba konularak öldürülmüştü. Saldırış sonrası birlik dikkatler Kiev’e çevrilirken Ukrayna tarafı suikastla bağlantısının bulunmadığını duyurdu. Olayla ilgili anket sürerken Rusya Ulusal Cumhurıyet Ordusu’ndan izah geldi. Rusya Kerem Başkanı Vladimir Putin karşıtı bire bir harekete başladıklarını duyuran teşekkül içtimai medyadan yaptıkları açıklamada, “Rusya lideri Putin ve oligarklarının tahtan indirileceğini” savunurken, Darya Dugina ve Aleksandr Dugina’nın Ukrayna’dahi katliam çağrılarında bulunduğuna dair gâh programlarda rapor ettikleri sözleri hatırlatıldı. Açıklamada, Rusya lideri Putin ve çevresinin kendileri açısından meşru olmadığı ifade edilerek, “Bizler, Rus aktivistler, askerler ve politikacılar, demin Millî Cumhuriyet Ordusu’nun partizanları ve savaşçıları, savaş çığırtkanlarını, soyguncuları ve Rusya halklarının zalimlerini yasadışı zar ediyoruz. Başkan Putin’i, Anayasayı muhavvil, Islav halkları arasında kardeş kavgasına misil açan ve Moskof askerlerini gerçeklik ve ipsiz sapsız ölüme gönderen otorite gaspçısı ve askeri suçlu car ediyoruz. Bazıları için zaruret ve tabutlar, diğerleri amacıyla saraylar onun politikasının özüdür. Haklarından mahrum bırakılmış insanların tiranlara karşı isyan etme hakkına eş olduğuna inanıyoruz. Putin bizim tarafımızdan tahttan indirilecek ve bulunmayan edilecek. Amacımız Rusya’nın ve komşularının yıkımını kaplamak, halkımızın zenginliklerini soğurgan ve bugün ülke zarfında ve dışında yanlışlık çalışan Kremlin işadamları grubunun faaliyetlerini durdurmaktır. Rusya hükümeti yetkililerini ve bölgesel yönetimleri gaspçının cürüm ortakları car ediyoruz. İstifa etmeyenler tarafımızdan namevcut edilecektir. Yolsuzluktan ve resmi makamlarla iletişimden mülk kazanan işadamlarını domestik toprakların hainleri ve gaspçıların suç ortakları ilan ediyoruz. Tövbe etmeyen ve bu hükümete ve savaşına vazıh cebin çıkmayanların mallarının ve kendilerinin tarafımızdan bulunmayan edileceğini zar ediyoruz. Asayiş güçleri mensuplarını gaspçılarla işbirliği özne kişiler yerine car ediyoruz. Silahlarını bırakmayanlar ve omuzlarındaki kayışları çıkarmayanlar yok edilecektir” denildi.

Öte yandan Rusya Soruşturma Komitesi marifetiyle dün yapılan açıklamada, Dugina’nın aracının altına bomba düzeneği kurulduğu aktarılarak, “Darya Dugina’nın aracının taşıtçı koltuğu bölümünün madun kısmına bomba yerleştirildiği belirleme edildi. Şu anda Rusya Sormaca Komitesi Adli Birimler Müdürlüğü’nden uzmanların katılımıyla görüngü yerinde tetkikat bitmeme ediyor. Tamamen yanan miftah ise hususi benzeri otoparka çekildi. Ayrıca sormaca için hikmet, kimya, biyoloji ve kalıtım bilimi uzmanları birlikte görevlendirildi. Aracın güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı. Elde edilen bilgilere bakarak, saldırının önceleri planlandığı işlendiği düşünülüyor. Suçu aktif ve bağlantıda oldukları kişilerin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor” sözlerine vadi verilmişti.

“Aleksandr Dugin’i 4 ay evvel uyardım”

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz, Acımasız politika uzmanı Darya Dugina ile mümasil olduğunu ve ortak icraat yürüttüklerini belirterek, “Darya ile çokça yakındık. Geçtiğimiz Cuma Namazı günü beni Moskova’ya çağırma etmişti. Esasta saldırı Aleksandr Dugin’e alın planlanmış bire bir atılım. Ancak, Aleksandr Dugin’de apayrı tıpkı programda olduğu için saldırıda garaz Darya Dugina oldu. Bu çevik sıradan bire bir çevik değil. Dugin’e 4 ay önceki hakeza bire bir suikast ihtimalinden bahsetmiştim” dedi.

Sözlerinin devamında Cengiz, “Dugin antrparantez Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarını savunan benzeri kişiydi. Bu operasyonlarda fikir ve önerileri dikkate alınıyordu. Ukrayna’daki günindi bağlantılı terör örgütlerinin böyle tıpkı amacı filhakika engelsiz kaynaklar eliyle aktarılıyordu. Bu yönde uyarıma karşın Dugin bu ihsas verilerini dikkate almadı” şeklinde konuştu. – MOSKOVA

Share: