Safranbolu Belediyesi Yararlı Çarşısı, İhtiyaç Sahiplerine Desteğini Sürdürüyor

Safranbolu Belediyesi marifetiyle hayata geçirilen Faydalı Çarşısı, ihtiyaç sahiplerinin birlikte olmaya devam ediyor.

Mevcut bakım binasında faaliyetlerine devam eden Faydalı Çarşısı, ehlivukuf personeli ile ihtiyaç sahiplerine desteğini sürdürüyor.

Belediye Başkanı Elif Köse, Müfit Çarşısı’nda sonuç dönemde planlı çalışmalarla ait şunları söyledi:

“40 aileye yakacak, 235 aileye aylık nakdi ifa, 59 aileye günlük yemek, parasız yatağı ve tekerlekli koltuk, çocuklarımıza kırtasiye, kurban bayramında ise 170 kurban payını ihtiyaç sahibi ile buluşturduk.”

Hayır Çarşısı’nın veren elle düz elin birbirini görmediği, aracısız vatandaşa raci tıpkı çatı haline geldiğini belirten Başkan Köse, “Tığ insana dokunmayı başardık. Vatandaşlarımızın bizlere gabi dönüşü, tıpkısı nevi faydalı işi fora etmek için sıraya girmeleri Safranbolu ruhunun benzeri parçası. Değerli hemşehrilerime bu nedenle binlerce kat teşekkürname ediyorum. Bu anlamda Eş ayından bu yana, Kuruma müracaat yapmış ve sosyal yardım yönetmeliği kapsamında yardıma uygun bulunmuş kişilerin kuruma makul aralıklarla termin sistemi ile gelerek esvap ihtiyacını karşılaması anlamında 620 sülale 4 mahiye periyotla bizden ruba almakta” diyerek konuştu.

Köse, şöyle devam etti:

“Tekmil bunların yanında bizim için haddinden fazla haddinden fazla kocaman olan çocuklarımız için başlattığımız 1-10 yaş grubu çocuğu olan ailelerimiz üzere 15 periyot aralıkla 100 aileye 5 litre benzin ikram ediyoruz. Vatani görevini ifa edecek olan gençlerimize içerisinde muktezi olabilecek malzemelerden oluşan Leşker Çantası armağan ediyoruz. Cenazesi olan vatandaşlarımızın evlerinin önüne taziye çadırı kurarak ikramlarda bulunuyor, dünyaya bakir mevrut bebeklerimiz amacıyla ise Güzel Geldin Bebek diyerek ailelerin mutluluğunu paylaşıyoruz. Ezcümle Safranbolu’da seçme zaman olduğu üzere sağlık kazanıyor.”

Share: