Sağlık Bakanı Insan: Asistanların posta sayısı yeni yönetmelikte sekizi aşmayacak

Esenlik Bakanı Fahrettin Koca, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (DOĞRU Öğür) 21’inci bünye yıldönümü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İNTERNLERE VERİLECEK SEVAP MECLİS AÇILDIĞINDA KANUNLAŞACAK”

Asistanlar ile ilişik atılan adımları detaylandıran Icra Vekili Âdem, “Biliyorsunuz terbiye araştırma hastanelerimizde, darülfünun hastanelerimizde hele sistemin yükünü haiz asistan arkadaşlarımız ve ayrıca intern arkadaşlarımız. İntern arkadaşlarımızla ilgilendiren Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi olmuştu bakanlar kurulu sonrası ve bundan böyle intern yani akıbet sınıflarında minimum sevap büyüklüğünde tıpkı ücret müjdesi olmuştu. Bununla ilgilendiren bile bakıyorum hele intern arkadaşlarımız ‘Niye halen bu bize ödenmiyor’ diyor. Bildiğiniz üzere bu, kanunla olan benzeri buut. Yani internlere verilecek olan bu ücretin değişikliği kanunla tür. Divan tatilde olduğunda, iradesi şüphesiz devreye girecek? Meclis açıldığında, meclisin iradesi en erken dönemde devreye girecek” açıklamasında bulundu.

“ASİSTANLARIN EL SAYISI 8’İ GEÇMEYECEK”

Sistemin yükünü taşıyanların asistanlar olduğunu tamlayan Vekil Kayırıcı, “Araştırma Görevlisi arkadaşlarımızın bu dönemde taban ücretlerini kocaman oranda farklılaştırdık ama uygulamada dahi araştırma görevlisi arkadaşlarımızın hem katsayılarını hem da ortalamadan, kliniklerin farklılıklarını elan aşkın eşit bulmalarının hem de himmet sonrası çalışmalarının önünü açtık. Önümüzdeki dönemde araştırma görevlisi arkadaşlarımız posta sayıları bakir yönetmelikte sekizi aşmayacak. Aşma yerinde, ilgili klinikle ilgili yaptırımlar yönetmelikte geliyor. Nedeniyle tığ kere ertesi 24 saatten çok çalışılmamasını ve bunun dahi sekiz nöbetten çok olmamasını yönetmelikle netleştiriyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız hem kez sayıları azalarak hem birlikte gelir düzeyleri artarak bundan böyle ferah ferah evlenebilecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan Esenlik Bakanı Herif, bahis üzerine toplumsal iletişim araçları hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda dahi, “İntörn doktorlara yapılan ödemenin asgari ecir düzeyine çıkarılması kararı 18 Temmuzda açıklandı. TBMM, 1 Temmuzda tatile girmişti. Yeni teşri döneminde, lazım emir kırıtma edecektir. Minimal sevap düzeyinde ifa, Divan’ten çıkma yasayla uygulamaya konacak” ifadelerini kullandı.



Share: