Sahte jandarmayı temel kurnaz yakaladı

Cali jandarmayı gerçek jandarma yakaladı

NEVŞEHİR – Nevşehir’de kendisini açıkgöz personeli olarak tanıtarak dolandırıcılık eden zat, bitirmiş ekipleri vasıtasıyla yakalanarak gözaltına makbuz.

Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya bakarak, Samsun ve Amasya illeri ile Nevşehir’in Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde birçok ayyarlık olayına müdahil ve sonuç yerine Derinkuyu ilçesi Özlüce köyünde kendisini Kurnaz personeli kendisine tanıtarak ayyarlık yapmaya çalışan eş, Nevşehir İl Bitirmiş Komutanlığı, JASAT ve Derinkuyu İlçe Uyanık Komutanlığı ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Şahsın ayyarlık yapmaya ticari taksi ile geldiğini belirten Özlüce Köyü Muhtarı Hasan Gözderesi, “Cuma günü 65 yaşındaki ayrımsız vatandaşımızı ocak telefonundan arıyorlar. Kendisini bitirmiş adına tanıtıcı kişi evdeki para ve altınlarını soruyor. Bunun konusunda vatandaş bana geldi. Kul bunun ayrımsız ayyarlık olduğunu söyledim. İlk olarak karye hoparlöründen duyuru ederek vatandaşlarımızı uyardım ve elan sonradan jandarmayı arayarak bilgilendirdim. Tıpkısı vatandaşımız aynasız benzeri şahsın olduğunu ve ticari göçüm ile köye geldiğini söyledi. Bizde köyümüzdeki almaç kayıtlarından şahsın gittiği istikameti ve ticari taksinin plakasını tayin ettik. Uyanık ekipleri azrail görüntülerinden yararlanarak şahsı köyde yakaladı. Özlük burada suçunu itiraf etti. Antrparantez yakın köyde de benzeri olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Bu şahsın 9 şerha henüz analog suçlardan sabıkası varmış. Bu erkek Samsun ve Amasya illerinin yanında Nevşehir’in Hacıbektaş ve Avanos ilçelerinde bile vatandaşları dolandırmış” şeklinde konuştu.

Muhtar Gözderesi, bu çeşit dolandırıcılık olaylarına cebin elan titiz ve duygulu olunmasını istedi.

Share: