Sakarya Büyükşehir eş istihdamını genişletiyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’de avrat istihdamının güçlenmesi için üretimde gelişigüzel aktarılma yıpranmamış bire bir alan oluşturuyor. Kadınlar Büyükşehir’in denk projelerinden biri olan Avrat Kooperatifleri’nde üretiyor, kazanıyor ve site ekonomisine yardım sunuyor. Üretimi yerinde inceleyen Başkan Yetişkin, “6 değişik avrat müteşebbis kooperatifiyle eş istihdamına işlek tıpkı ulama sunuyoruz ve bunu teşvik ediyoruz. Ego hizmet etmek istiyorum diyen eksiksiz annelerimize, ahali uzatacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Makro, Yenikent’te bulunan ‘Sakarya Eş Tesanüt, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ tesisinde incelemelerde bulundu. Sakaryalı kadınlar, bu kooperatifte aksiyon sahibi oluyor. Şehrin yarınları üzere ‘üreten kadınların’ istihdamını sağlayıcı kooperatif, 24 saat sahada kent için bakım eden şehremaneti personelinin esvap ihtiyacını karşılıyor. Yapılan ziyarette kadınların ‘hisse senedi hayatında ego bile varım’ cümlesini yüksek sesle söyleyebilmesi ve İslami kültürde haddinden fazla önemli ayrımsız yeri olan anneler ile parçalanmamış kadınların yarınlara umutla bakabilmesi için proje üretmeye devam edeceklerini rapor fail Cesim, istihdamı seçme güzeşte dönem artıracaklarını söyledi. Kadın çalışanlardan üretim potansiyeline dair bilgiler düz Muhteşem, 6 değişik avrat kooperatifiyle Sakarya’birlikte ekonomiye ağır sıklet yardım sunduklarını vurguladı.

“Kadınlar hayatın değme alanında olmalı”

Muhteşem, “Bilcümle alay malay adamakıllı tıpkı eseri ortaya çıkardık. Amma unutulmaması gerekiyor kim bu bizim üzere hoppadak benzeri çıban. Bizler Büyükşehir Belediyesi adına eş istihdamının elden bu noktada değil seçme noktada artması amacıyla kollarımızı sıvadık. Dalkavuk dolunay halı dokuması olsun, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu sıfır atılmış projesiyle çıktığımız bu yolda bile karı çalışanlarımız çok eke işlemler başarıyor. Kadınların umum emeği göz nuru çalışmalarına üstelik ehemmiyet vererek ekonomilerine fert kazandırmaları noktasında onları destekliyoruz” diye konuştu.

“Bütün imkanları değerlendireceğiz”

Sakarya’dahi eş istihdamı amacıyla umum imkanları seferber etmeye bitmeme edeceklerini kaydeden Makro, “Bizler Sakarya’yı sadece enfrastrüktür ve üstyapı noktasında değil, gelişigüzel alanda yenileyerek Türkiye’ye öncü bir profil tekvin hedefindeyiz. İslami kültürde de haddinden fazla mehabetli tıpkısı yeri olan annelerimizin ve tamam kadınlarımızın soylu erki refahını, sosyal yaşamdaki yerini ve geleceğin Türkiye’sindeki rolünü önemsiyoruz. Geleceğin Sakarya’sında kadının haddinden fazla cesim bir rolü var. Kurmuş olduğumuz 6 farklı eş girişimci kooperatifi üstelik bunun yeryüzü şişman örneği diyebiliriz. Seçme ant işlemek talip kadınlarımıza el uzatacağız” şeklinde konuştu. – SAKARYA

Share: