Sakat Başsavcı 43 öğrencinin kaybolmasıyla ait gözaltına alındı

Meksika’nın sakat Başsavcısı Jesus Murillo Karam, 2014 yılında 43 öğrencinin ortadan kaybolmasıyla ilişkin geçkin evinden gözaltına makbuz. Karam’ın ezinç ve adaleti engellemekle suçlandığını ifade fail yetkililer leşker, polis, yerli izinli ve çete üyeleri dahil 83 sevimli üzere daha gözaltı emri çıkartıldığını vurguladı.

Meksika’nın Guerrero eyaletinden 26 Ilkgüz 2014 tarihinde tıpkısı otobüsle yola sâdır Ayotzinapa Öğretmen Koleji öğrencileri, Iguala kentinden geçerken kayboldu. Domestik basında ğğrencilerin, Mexico City’e benzeri protestoya süzülmek için yola çıktığı ve otobüslerine dokunaklı açıldığına dair duyum düzlük aldı. Haziran 2021 yılında mızrap kalıntıları bulundu ve kalıntıların 43 öğrenciden 3’üne ilgilendiren olduğu açıklandı. 2012-2015 yıllarında görevde olan Başsavcısı Jesus Murillo Karam, 2015 yılında öğrencilere hangi olduğuna dayalı açılan soruşturmayı yürütmüş ve sormaca sonucu kurbanların aileleri marifetiyle eleştirilmişti.

O günlerde basına izah özne bazı aileler, öğrencilerin yanlışlık çetesi eliyle öldürüldüğünü ve cesetlerin yakıldığını müstakbel sürmüştü. Murillo yürüttüğü sormaca sonucunda, evcil tıpkısı çetenin öğrencileri rakip çete üyesi sandığını, onları öldürdüğünü ve cesetleri yakarak kalıntıları nehre attığını belirtmişti.

Meksika Başsavcılığı, Karam ile birlikte er, polis güçleri, yerel çıkışlı ve çete üyeleri karışma 83 hayat üzere daha denetleme emri çıkartıldığını açıkladı.

Share: