Salıpazarı ilçesinde Turizm Ortak Bellek Çalıştayı yapıldı

Salıpazarı Yerel Gösteri Grubu Derneğince düzenlenen Turizm Ortak Düşünce Çalıştayı gerçekleştirildi.

Kaymakam Burak Münezzeh, bir restoranda düzenlenen toplantının açılışındaki konuşmasında, ilçenin turizmini elan ilerilere öğütmek üzere yapılan çalıştaya katkı sağlayıcı paydaşlara teşekkür etti.

Salıpazarı’nın tarihi, saf ve kültürel senginliklerini ortaya yakalamak için ilçenin bütün dinamiklerinin birlikte debi etmesi gerektiğini vurgulayan Temiz, ” Samsun, Kalabalık, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin, plato turizmi açısından ayrımlı renkleri bir arada barındırıyor. Samsun’un rustik noktası Salıpazarı ilçemiz üstelik Karadeniz coğrafyasının ser noktalarından biri benzer. Çağlayan Şelaleleri, Karacaören Şelalesi, kaya mezarları ve Garpu Kalesi ile insanlarımızı cezbedebilecek potansiyelimiz var. Bunların dışında ayrımlı lezzetleri ve oyun kültürümüzü üstelik Ahali Eğitim Bilimi Merkezi ile Bilgisizlik ve Spor Müdürlüğümüz marifetiyle gelecek nesillere çekmek amacıyla çalışıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Halil Akgül bile Salıpazarı’nın Samsun’un turizmine ulama sağlayacak potansiyeli bulunduğuna belen ederek, “Zer konuklarımızın değerlendirmeleri ve tespitleri, atacağımız adımlar yönünden bizlere rehber olacaktır. O nedenle bugünkü çalıştayı haddinden fazla heybetli buluyoruz. Kuruluşundan bugüne birçok proje imza atan Salıpazarı Domestik Gösteri Grubu Derneği Başkanı Hakan Delimsirek ve kül çalışanlarını içten kutluyorum.” diye konuştu.

Çalıştayda Salıpazarı’nın turizmin sorunları ve çözüm önerileri, gastronomi rotalarının belirlenmesi, turizmde markalaşma stratejileri, festival ve şenliklerin planlanması, ilçenin tanıtımına yönelik iş birliği sağlanması, finansal ve maharet destek veren kurumların proje önerileri ile ilçede bulunan esirgeme alanları ve yapılabilecek projeler üzerine düşün alışverişinde bulunuldu.

Çalıştaya Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Bahtiyar Kayaç, Asistan Dr. Taner Akkoç, Öğretim Yardımcısı Tahsin Özbek, Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği Umumi Heyet Başkanı Hakan Delimsirek ile kürsü temsilcileri katıldı.

Share: