Samsat’ta sürgün avı yapıldı

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde mezru alanlara engel veren domuzlar için sürek avına çıkılıyor.

Meyve bahçelerine ve ekili alanlara kötülük veren hınzır sayısının haddinden fazla artması üzerine mağdur olan vatandaşlar sürek avına çıkıyor.

Genellikle yer arazilerin olduğu Samsat ilçesinde haris küsurat çandır domuzu sürüleri ilçe ve köylere inerek ekili tarım arazilerine beis vermeleri üzerine aralarında Samsat Belediye Reisi Halil Fırat’ın de bulunduğu ayrımsız kadro sürek avında 20’ye mail domuzu atıl ağıl getirdi.

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat yaptı açıklamada, kaza genelinde ekili kâin üzüm bağları ve badem bahçeleri başta tevessül etmek için bir nice ekili alana kötülük veren karışık domuzlarının yılda iki sefer 5 ile 10 çocuk doğurabildiklerini belirterek bunun Samsat ilçesi için çok okkalı ayrımsız ülkü olduğunu ifade etti.

Başkan Fırat yaptığı açıklamada, “Bu sezon üzüm ve badem çokluk mevsimi amma hınzır sürüleri birçok ilgi be bahçeye yoğun uymazlık veriyor. Çiftçilerimizin geliri bulunmayan oluyor. Bu nedenle yaban domuzların temizlenmesi gerekiyor. İnşallah vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan dahi kurtaracağız” diyerek konuştu. – ADIYAMAN

Share: