Samsun’da 1706 aileye yakacak, 17 bin 774 aileye besin yardımı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında 1706 aileye yakacak, 17 bin 774 aileye birlikte gıda yardımında bulundu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara desteğini herhangi bir alanda sürdüren Büyükşehir Belediyesi Içtimai Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2022 yılı içinde bugüne kadar 1706 aileye yakıt yardımında bulundu. Benzeri sene boyunca 17 bin 774 aileye bile besin yardımı yaparak desteğini hissettirdi.

Çeşitli nedenlerle ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlara müteveccih yürüttüğü hizmetlerle yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, gerekseme sahiplerini hal merkezine yapılan başvurular üzerinden değerlendiriyor. Ehlivukuf personel tarafından tetkikat yapılarak başlayan süreçte, talepte bulunanların gerekseme sahibi olup olmadığı, ihtiyacın türü ve neler yapılabileceği konuları, Toplumsal Yardımları Kıymetlendirme Kurulu ile yapılan görüşmeler sonucunda karara bağlanıyor.

“Bire Bir güler beniz, tıpkı müfit duası bize kâfi”

“Bire Bir güler beniz, tıpkısı müfit duası bize kâfi” diyen Büyükşehir Belediye Reisi Mustafa Demir, “Büyükşehir Belediyesi namına yardıma kadın vatandaşların her devir yanındayız. Onların sorunlarını giderecek hizmetleri sürdürüyoruz. Müzaheret talebi için gelen umum başvurular inceden inceye incelenerek anında sonuca bağlanıyor. Site genelinde açgözlü ve açıkta tek kimse kalmasın, herkesin yunak tıpkı yuvası, kayıt yemeği, meşrubat suyu olsun diye 7 aktarılma 24 saat çalışıyoruz. Samsun’a gönlümüzü açtık. Ayrımsız güler yüz yok etmek ve müfit duası almak bizlere yetiyor” dedi. – SAMSUN

Share: