Samsun’da 3 cömert, tefcir kuyusunda metan gazından zehirlenip öldü

SAMSUN’da sulama göletinin vanasını boşaltmak üzere indiği tefcir kuyusunda metan gazından zehirlenen Enes Turan (24) ile onu kurtarmak isteyen ağabeyleri Osman (40) ve Sadi (39) Turan yaşamını yitirdi. Gazdan etkilenen 2 itfaiye aracı eri ise hastanede tedaviye alındı.

Olay, evvel akşam ezanı saatlerinde Vezirköprü ilçesi Adatepe Mahallesi’nde meydana geldi. Enes Turan, sulama göletinin vanasını fethetmek üzere drenaj kuyusuna girdi. Kuyudan çıkmayan Enes’ten cevap alamayan ağabeyleri Osman ve Sadi Turan üstelik kuyuya indi. Ancak kardeşler gabi çıkmadı.

Bir müddet sonradan kuyunun yanına mevrut yakınları, durumu fark edip itfaiye ekiplerine olgun verdi. İhbar üzerine gelen ekipler, kuyuya indiklerinde Turan kardeşlerin donmuş bedenleriyle karşılaştı. Metan gazından zehirlendikleri belirlenen Enes, Osman ve Sadi kardeşlerin cenazeleri, ekiplerin çalışmasıyla kuyudan çıkarıldı. Çalışmalar sırasında itfaiye erleri Fakirlik Karaman ile Mustafa Karı da gazdan etkilendi. İki itfaiye aracı eri, Vezirköprü Fehamet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Olayla ilgili anket başlatıldı.



Share: