Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

Kanlıca İskelesi’nde 34’üncü Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın startını veren Deneyimsizlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu, “Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle temas anlamda seçme soy spor organizasyonunu genişlik dört dörtlük şekilde gerçekleştiren tıpkı ülkeyiz.” dedi.

Bakan Kasapoğlu, yarışın Kuruçeşme’deki bitme alanında, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kıtaların kulaçlarla birleştiği, sporun birleştiren yönünün çok güzelce tıpkı şekilde tecessüm ettiği bakir benzeri dönem yaşadıklarını tamlayan Kasapoğlu, “2441 sporcu, bunun yarısı ecnebi koyulmak amacıyla, çetin aynı teveccühün olduğu bire bir konkur. ve elbette İstanbul gelişigüzel zamanki kadar yetişkin tıpkısı eş sahipliği yapıyor. Hakeza iyicene ayrımsız günde binlerce sporcuyla, binlerce sporseverle tıpkı araya geldik.” diye niteleyerek konuştu.

“34 yıl, dile yalın kat, mefret bir himmet var”

Bu manalı yarışmaya katılan bilcümle sporcuları kutladığını kaydeden Kasapoğlu, “34 yıl, dile yalınç, bu anlamda koskocaman benzeri çalışma var. Kombinezon komitesine ve Olimpiyat Komitesine teşekkürname ediyorum.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin tam illeriyle, kül bölgeleriyle benzeri spor markası, spor turizmi destinasyonu olduğuna dikkati çekici Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle seçkin anlamda rastgele tür spor organizasyonunu yeryüzü mükemmel şekilde gerçekleştiren aynı ülkeyiz. İşte geçtiğimiz hafta, beşincisi düzenlenen İslami Tesanüt Oyunları’nı gene arz domuzuna şekilde gerçekleştirdik. Aile sahipliği namına, düzenleme kalitesi yerine seçme alanda çıta her bir organizasyonda yukarılara akilane yürüyor. Önümüzdeki günlerde Bursa-İznik’te Dünya Göçer Oyunları’nı yeniden bir şekilde düzenleyeceğiz. 2 binden çok sporcuyla, 100’den çok ülkeyle eke ayrımsız eş sahipliği yapacağız. Bugün boğazın serin suları ve binlerce sporcuyla hamdolsun Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı de gerçekleştirmiş olduk. Elbette yüzme çok önemsediğimiz branşlardan biri. Biz çabucak birkaç branşı değil kavi haddinden fazla branşı hem altın bulan ve hem dahi bu değeri politikalarla-projelerle ortaya koyan ayrımsız ülkeyiz.”

“Sürdürülebilir politikaları önemsiyoruz”

Sonuç 21 yılda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, spora ehemmiyet verdiğini, sporu sunma ateş parçası şekilde destekleyen liderlik anlayışı gösterdiğini aktaran Kasapoğlu, “Hem yapı noktasında, hem altyapı noktasında, hem de sporcuya envestisman, sporcuya teşvik ve sporcu keşfinin hiçbir şekilde tesadüfe bırakılmadığı bir bilimsel altyapıyla, hamdolsun çıtamızı yükselttik. ve tabii ki başarılar rastgele güzeşte aktarılma artarak bitmeme ediyor. Burada birlikte sürdürülebilirliği önemsiyoruz. Sürdürülebilir politikaları önemsiyoruz. İşte yüzme bunlardan tıpkısı tanesi.” diye niteleyerek konuştu.

Vekil Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu, 3 sene evvel “yüzme bilmeyen kalmasın” diyerek benzeri kampanya başlattıklarını ve yüzme hıfzetmek talip herkese yüzmeyi öğretmeyi hedeflediklerini de hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biliyorsunuz ortalama ayrımsız kişinin yüzme öğrenmesi 8 saatlik 8 ders diliminde. 450 havuzumuzda 3 binden fazla antrenörle bu projemiz tekmil hızıyla bitmeme ediyor. 4 milyondan aşkın gönül, 4 milyon 140 bin kişiye dakika itibarıyla yüzme öğrettik. Bunun içinde pandemi süreci üstelik karışma. Bu projemizi özellikle bu yaz kullanılmamış ayrımsız ivmeyle farklı aynı boyuta nakil kararı aldık. Önümüzdeki günlerde bununla ait çokça spesifik açıklamalarda bile bulunacağım. Ister Milli Eğitim Bilimi Bakanlığımızla, gerek özge kurumlarla, kuruluşlarla, kulüplerle yüzme noktasındaki atılımlarımıza devam edeceğiz. Biliyoruz ki yüzme düzen bağı namına arz esas disiplinlerden biri. Spordaki farklı branşlar üstelik olsa başarıya giden yolda, spor kültürünün güçlenmesine müteveccih atacağımız adımlarda yüzmenin apayrı aynı önemi var. Kadınıyla erkeğiyle herkesin yüzme noktasındaki erişimi, bu anlamdaki politikalarımızın desteklenmesini çokça ama çokça koskocaman buluyoruz.”

“Hususi sporcuları hele kutlama ediyorum”

Yarışmaya katılan özel sporcularla üstelik ayrımsız araya geleceğini ve onların da boğazı yüzerek geçtiklerini anlatan Kasapoğlu, “Onları özellikle kutlama ediyorum. ve inanıyorum ki yüzmesiyle, atletizmiyle, cimnastiğiyle, okçuluğuyla, güreşiyle, beher branşta Türk sporcusunun, Türk sporunun zinde yürüyüşü bitmeme edecek.” dedi.

Kasapoğlu, halkın spora erişimini ölçü noktasında çalışmaya bitmeme edeceklerini da vurgulayarak, “Büyüyen adımlarımızı henüz de güçlendirmeye, bu anlamdaki hareket birliklerimizi artırmaya ve tabiatıyla ki başarılarımızla taçlandırmaya devam edeceğiz. Ego tamlık yarışmacıları, tekmil sporcuları tekrar kutluyorum. Bittabi ki bu mücadeleyi önde tamamlayan sporcu arkadaşlarımı dahi alelhusus tebrik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.



Share: