Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Bartın’da konuştu Açıklaması

Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin geleceğinin ipotek altında bırakılmaması için kategorik gök çalışması yapılması, çocukların Samanyolu Galaksisi’ni araştırarak geleceğe dayalı planlar yapması gerektiğini belirterek, “Tığ Gökyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına ne geliyor biliyor musunuz? Elden saman geliyor. İşte hakeza vizyonsuz benzeri muhalefetin bu ülkeye vereceği tek molekül yok.” dedi.

Bire Bir seri açım ve toplantı üzere geldiği Bartın’bile önceki adına Valiliği görüşme eden Icra Vekili Varank, burada ayrıntılar vasıtasıyla çiçeklerle karşılandı.

Şeref Defteri’ni imzaladıktan bilahare makama güzeşte Varank, Ilbay Nurtaç Arslan’dan brifing aldı, kentteki sanayicilerle basına sınırlı toplantı yaptı.

Varank, henüz sonra AK Parti İl Başkanlığını müzakere ederek çalışmalar karşı İl Başkanı Turhan Kalaycı’dan bilgelik aldı. DOĞRU Fırka’nin yapılış yıl dönümünü partililerle pasta keserek kutlayan Varank, İl Başkanlığı uğrunda vatandaşlara ve partililere seslenme etti.

Vekil Varank, burada yaptığı konuşmada, SELIM Fırka’nin Türkiye’yi asri medeniyetler seviyesinin üzerine anlamak için şu anda herkesin dünya lideri olduğunu kabul ettiği Recep Tayyip Erdoğan eliyle kurulmuş ayrımsız sevgili hareketi olduğunu söyledi.

Kardeşliklerini büyüterek Türkiye’yi büyüteceklerine inandıklarını rapor eden Varank, “Tıpkısı ve beraber olarak bu bayrağa bildirme iyice hizmeti yapacağımıza inandık ve onun amacıyla dahi 21 yıldır bu ülkenin eren vatandaşları hangi bakım ve yatırımı hak ediyorsa onu fayrap etmek, onun mücadelesini atfetmek üzere dahi yıllardır iri cidal veriyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

“Türkiye’dahi vesayet rejimiyle büyük kavgalar verdik”

Varank, Karadeniz’in barış deniziyken şu anda iki komşunun savaşına şahitlik ettiğini belirterek, şunları söyledi:

” ‘Bu savaşı kim durdurabilir, bu iki ülke ortada arabuluculuğu ki yapabilir?’ dediklerinde bilcümle acun ülkeleri Türkiye’yi gösteriyor. ‘Dünyada tahıl krizi var, milyonlarca herif açgözlü kalabilir, bu işe çareyi kim bulabilir?’ dediklerinde, ‘Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan bulabilir.’ diyorlar. Biz 21 yılda balaban mücadelelerle, nazik kavgalarla bu ülkeyi vatandaşlarımızın doğruluk ettiği konuma arttırmak üzere çalıştık.”

Önceki dönemlerde verdikleri mücadelelere değinen Varank, “Türkiye’bile vesayet rejimiyle iri kavgalar verdik. Yeri geldi askerin, yargının içerisindeki gruplar bu ülkede öz iktidarını oluşturmaya çalıştı. Bürokrasi öz bağımsızlığını zar ederek bu ülkeye tahakküm etmeye çalıştı. Yeri geldi bizzat darbe teşebbüsünde bulundular. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk milletinden aldığı güçle, hele arkasında sağlıklı duran teşkilatımızdan aldığı güçle bu mücadeleyi genişlik sunturlu şekilde verdi.” ifadelerini kullandı.

Varank, dünyanın bire bir türbülanstan geçtiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Acun almaşık deniz halinde, ülkeler gemilerin pusulalarını nereye çevireceklerini bilmez halde benzeri arsıulusal yöntem yaşıyoruz. Yeri geliyor Karadeniz’birlikte savaştan bahsediyorlar, yeri geliyor Çin ve Tayvan beyninde birilerinin kaşıdığı konular acaba acun ekonomisini elbette etkileyecek, bunları tartışıyoruz. ‘Bu seçenek denizde Türkiye Cumhuriyeti gemisini kim dalavere edebilir, ki sunma domuzuna şekilde bu gemiye kaptanlık yapabilir?’ diye niteleyerek sorduğunuzda hemen teşkilatlarımız değil, yüzdelik 51, 52 bize düşünce veren vatandaşlarımız değil, tehlikesiz olun aykırılık partilerinin bile temsilcileri ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Türkiye’da Recep Tayyip Erdoğan’dan ayrıksı bu tecrübeye topluluk şef bulunmayan. Bu almaşık denizde bu gemiyi ancak Recep Tayyip Erdoğan bildirme güzelce şekilde yönetebilir.’ diyorlar.”

“2023 seçimleri dönüm noktası”

Bartın’de sanayi yatırımı üzere yer arayanların olduğuna dikkati calip Varank, “21 sene ilk adeta tıpkı karye gibi olan bu şehrin merkezinde size deseydim ki, ‘sanayiciler gelecek, envestisman yapacak meydan arayacaklar’, siz bana inanmazdınız. Bugün tığ Bartın sanayisinin geldiği noktayı konuşuyoruz. ‘Turizmde ne yatırımları aşkın yaparız, buraya elan fazla seyyah çekeriz, buraya sıkı dışından kruvaziyer gemiler pekâlâ gelebilir, tarımda ne destekleri verir, elan doğacak gideriz?’ bunu konuşuyoruz. Bu sükse hikayesini devam ettirmek, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine görmek, Türkiye’yi mukaddema olduğu kabil buyruk düz tıpkısı ülke değil, mir veren tekmil bağımsız milletvekili Türkiye Cumhuriyeti haline ifham etmek ve devam ettirmek istiyorsak, 2023’te yapacağız icraat çok koca. 2023 dönüm noktası.” değerlendirmesini yaptı.

Varank, 2023 seçimlerini kazandıklarında Türkiye’nin geleceğinin haddinden fazla henüz okumuş olacağını dile getirdi.

Türkiye’üstelik yapılmamışları yaptıklarını, cazibe ve projelerinin muhalefetin yanına de yanaşamayacağı ufukta olduğunu söyleyen Varank, sözlerini şöyle tamamladı:

“Zaman Türkiye’nin arabasını konuştuğumuzda aykırılık ne diyor, ‘Bu arabayı yapamazsınız, yapsanız bile satamazsınız!’ 29 Teşrinievvel geliyor. Allah’ın izniyle Türkiye’nin otomobilinin fabrikasını 29 Ilk Teşrin’de açacağız. Araçlarımız dizi film istihsal bandından inmeye başlayacaklar. Biz diyoruz ki uzayda aynı konkur var, Türkiye asla bu yarıştan düşüncesiz kalmamalı. Eğer Türkiye’nin geleceğini tutu altında çoğaltmak istemiyorsak, kategorik gök çalışması yapmalıyız. Çocuklarımız Samanyolu Galaksisi’ni araştırarak geleceğe dair planlar yapmalılar. Biz Gökyolu Galaksisi dediğimizde muhalefetin aklına hangi geliyor biliyor musunuz? Vakit Kaybetmeden saman geliyor. İşte böyle vizyonsuz bir muhalefetin bu ülkeye vereceği tek öz bulunmayan.”

SELIM Parti Takım Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Bronz birlikte DÜRÜST Fırka’nin birçok yıllar bu ülkeye hizmet edeceğini belirterek, “Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Nice zorlukları, badireleri milletimizle gelişigüzel aştık. İnşallah Türkiye 2023’te milletimiz kazanımlarından geriye dönmeyecek.” dedi.



Share: