ŞANLIURFA – Yeniden Zenginlik Partisi Genel Başkanı Erbakan’dan EYT değerlendirmesi

Yeniden Refah Partisi Umumi Başkanı Fatih Erbakan, emeklilikte hoşnutluk takılanlarla (EYT) ilişik düzenlemeye ilgilendiren, “Yararlı bir hamle atılıyor, inşallah farklı mağduriyetlerin giderilmesi için dahi bire bir duyarlılık gösterilir, adımlar atılır.” dedi.

Erbakan, “Rum Buluşmaları” kapsamında partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda düzenleme mensuplarıyla aynı araya geldi.

Burada konuşan Erbakan, partisinin garaz ve politikalarına ilişik değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin güçlükle içre ve dışında uyguladığı politikalarını eleştiren Erbakan, ülkenin gidişatından memnun olmadıklarını dile getirdi.

EYT düzenlemesine ilgili mütekellim Erbakan, “EYT mağdurları yıllardır iri bir savaş verdi, biz bile tümen adına temas antlaşma onların yanı sıra olduk. İktidar tamam gayrimümkün ilk yapacağımız işlerden birisi EYT mağdurlarının sorunlarını başlamak olacaktı. Millete faydası, hizmeti olacak seçme aha hükümetin arkasında olacağımızı gelişigüzel devir söylüyoruz. Yararlı bir adım atılıyor, inşallah farklı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla üstelik tıpkısı duyarlılık gösterilir, adımlar atılır.” diyerek konuştu.

İstanbul’daki muvasala zammına tepki

Fatih Erbakan, İstanbul’da yapılan muvasala zammına bile reaksiyon gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Şehremini Ekrem İmamoğlu’nun seçme öncesi verdiği vaatleri tutmadığını dile getiren Erbakan, ” İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şişko ulaşıma yüzdelik 29 gibi gök bilimsel tıpkı oranda bindirim yaptı. Halbuki İmamoğlu, başbuğ olmadan önceki ‘İstanbul’da muvasala ücretlerini simgesel değerlere indireceğiz, İstanbul’bile ulaşım kesinlikle ucuzlayacak’ diyerek vaatlerde bulunuyordu. Ama Büyükşehir Belediye Reisi olduğu dönemden bu yana güzeşte 3,5 yıllık sürede İstanbul’birlikte ulaşıma yüzdelik 155 zam yapıldı.” dedi.

Share: