Sarıgül’den Ardahan Delik uğrunda ‘af’ çağrısı

TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin yer kongresi üzere geldiği Ardahan’da, kodes önünden umumi af çağrısında bulundu. Sarıgül, “Af çağrımız, siyasi tıpkısı çağrı değildir. Çağrımız, vicdanı benzeri çağrıdır” dedi.

TDP Umumi Başkanı Sarıgül, Ardahan Dursun Akçam Hars Merkezi’nde yapılan partisinin toprak kongresine katıldı. Burada partililer vasıtasıyla karşılanan Sarıgül, daha sonra Ardahan Sadık Mahbes önüne anbean izah yaptı. 9 Nisan’dahi af çağrısında bulunduğunu hatırlatan TDP Sarıgül, “Af talebimiz siyasal aynı kâm değil, vicdani aynı taleptir. Pandemi koşulları nedeniyle online yargılamalar ve gözden kaçan kâh konular oldu. Esasen pandemi koşulları nedeniyle esnafımız iri tıpkısı hesaplı sıkıntıyla karşı karşıya kaldı. Çeklerini ve senetlerini ödeyemediler. Maalesef benzeri takım adeta gençlere dokundu ve binlerce gencimiz, uyuşturucu kullandığı üzere uyuşturucuya bulaştığı için binlerce gencimiz şu anda kader mahkumu yerinde. Insaflı devletimiz, merhametli devletimiz, şefkatlidir bizim devletimiz. Şu anda içeride 5 binin üstünde yavru var, daha yaşamla tanışamadılar, doğumlarını orada yaptılar. Binlerce yavru babalarına kavuşamadı. Pandemi nedeniyle cezaevlerinin fiziksel koşulları bile yeterince akla yatkın aynı ortamda değil. Kollar amacıyla affet Türkiye’m, anneler için affet Türkiye’m, babalar amacıyla affet Türkiye’m. Heybetli devletimiz 280 binin üzerindeki felek mahkumlarına inşallah aguş anahtar, onları toplumla barıştıracağına inanıyorum” diye konuştu.

Dış politikaya de değinen Mustafa Sarıgül, şunları kaydetti:

“Dış yöntem devletimizin politikasıdır. Dış politikayı siyasiler bağırsak politika malzemesi yapmamalıdır. Alelhusus komşularımızla barış içerisinde olmayı dilek ediyoruz amma gelişigüzel siyasi parti başkanı kalkar de kendine bakarak, ‘Şu ülkeyle konuşayım, bu ülkeyle konuşayım’ derse Türkiye’mizin aut politikası zaafa uğrar. Aut siyasa konusunda umum siyasi partiler iş birliği ve ağırbaşlı birliği yapmalıyız. Bütün komşularımızla barışmalıyız. Bu konuyla ilişik icabında birlik siyasal partiler ayrımsız araya gelmeli görüşlerini Dışişleri Bakanlığı’na açıklamalı ve Dışişleri Bakanlığı de bu konuda gerekeni yapmalı. Hele şu anda parlamentoda görüşülecek olan Finlandiya’nın NATO’ya girmesi konusunda bilcümle siyasal partiler bire bir araya gelmeli ve 6,5 milyon sığınmacı Avrupa Birliği ülkelerine değer namına alınma kaydı ile Finlandiya’nın NATO’ya girmesine TBMM’ne onay vermeliyiz. aksi takdirde Türkiye NATO’dan üstelik çıkmalıdır. NATO’nun çifte standart politikalarını akseptans etmemelidir. NATO ülkeleri elbet Ukrayna’dan gelen 6,5 milyon mülteciye aguş açtıysa Türkiye’deki 6,5 milyon mülteciye pekâlâ kucak açmalıdır. aksi hâlde NATO, Yunanistan’a verdiği önemi Türkiye’ye vermemektedir. NATO Ukrayna’ya verdiği önemi Türkiye’ye vermemektedir. O nedenle bütün siyasi partileri mültecilerin Avrupa Birliği ülkelerine değer ayrımsız şekilde dağıtılması üstüne NATO kartını ortaya sürmek üzere teşrikimesai ve pahal birliği yapmaya çağırma ediyorum.”



Share: