Sarıkamış’ta “Silvikültürel Uygulamaları” eğitimi

Sarıkamış’ta “Silvikültürel Uygulamaları” eğitimi

KARS – Sarıkamış’ta, ormancılara ‘Silvikültürel Uygulamaları’ eğitimi verildi.

Erzurum Orman Havza Müdürlüğü sahalarında 23-25 Ağustos 2022 tarihleri beyninde Orman İşletme Şeflerine yönelik “Silvikültürel Icraat” konulu Kuramsal ve Kullanışlı bakım içi eğitim bilimi programı düzenlendi.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü sahalarında gerçekleşen eğitimin 1’inci gününde, ormanların sürekliliğini hatırlamak ve ati kuşakların faydalanabileceği çokça fonksiyonlu ormanlar dayamak üzere ağaçların ihtiyaçlarına, biyolojik özelliklerine ve vürut şartlarına bakarak toyluk bakımı, hars bakımı, kelime sıklığı bakımı, evvel aralama, tabiatıyla tensil ve protez tensil konuları karşı kılgısal bilgelik verildi.

Planlı ormancılık yaklaşımına dayalı olan silvikültür, ormandan beş altı masrafla sunu yüksek kalite da çok yönlü iz oluşturmayı, mutluluk ekonomisinin orman ürünleri ihtiyacını daim karşılayacak nitelikte, dış etkilere dayanabilen bereketli ormanlar oluşturmanın ayrıntıları anlatıldı.

Erzurum Orman Havza Müdürü Oktay Ayatay, ormanlarda yapılan silvikültürel müdahalenin doktorun hastaya yaptığı müdahaleler kadar alıngan ve şanlı olduğunu söyledi.

Ayatay, “Yapacağımız değme asıl pratikte şüphesiz tıpkısı doktorun kavisli benzeri engelleme ile hastayı cani, yada alil tevdi riski varsa bizde de silvikültür bizim için çokça koca. Zımnında inşallah bu eğitimde arkadaşlarımız 2020 yılında başlayan beceri personelimiz var. Biz burada arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiği kadar özlük imkanlarımızla uygulamalara gidiyoruz. Ormancılığımız açısından evire çevire şeylere imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.

Eğitime katılan Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Zehir, işlerin bihakkın yapılması, mesleği bereketli bellemek üzere ormanlarla iç içe olunması gerektiğini belirtti.

Biberli, “Bunun altını yine çiziyorum. Onun patenti ona ilgilendiren ayrımsız söz, ‘ziyafet sofrası’ doğrusu köle onunla yaşadığım bu tuhaf tatbikatlarda bir ziyafete gelmiş hissederdim kendimi, sizlerde bugün aynı şölen sofrasındasınız. Orman mühendisiniz ve mesleğinizde sizi orman mühendisi özne genişlik kebir bilgi budur” diyerek konuştu.

Eğitime, Orman Umum Müdür Yardımcısı Recep Dokunaklı, Silvikültür Dairesi Başkanı Yiğit Temur, Silvikültür Dairesi Başbuğ Yardımcısı Yılmaz Dönme, Şube Müdürleri Kasıt Tüfekçioğlu, İsmail Hakkıbari, İsmail Cengiz Mukavemetli ve Orhan Yazıcı’nın terbiyeci yerine katıldığı eğitime, Erzurum Orman Kesim Müdürü Oktay Ayatay, Nahiye Müdür Muavini Hükümdar Demir, Ağaçlandırma ve Silvikültür Ofis Müdürü Haydar Cengiz, Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Mustafa Altptekin Gelegen, Mıntıka Müdürlüğünde vazifeli mecmu Orman İşletme Başmuallim Yardımcıları ile 65 Orman İşletme Şefleri katıldı.



Share: