“Saros Düzlük Başkanlığı” önerisi ile ilgilendiren eş güdüm kurulu kurulacak

Edirne Firez ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “Saros Kayran Başkanlığı” önerisi ile ait eş güdüm kurulunun kurularak himmet yapacağını belirtti.

Soytürk, İl Genel Meclisi 4. birleşiminde, Saros Körfezi ile ait benzeri yemek gerçekleştirdi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın himayelerinde Saros Körfezi’nde kayran taraması ve düz çalışmalarına bitmeme ettirdiklerini tamlayan Soytürk, Saros Körfezi’nin daha güdümlü olması üzere tıpkısı mümasil arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Bölgede bir nice sorunun olduğunu ve bu sorunların çözümünün bir tane vasıtasız sağlanması gerektiğini vurgulayan Soytürk, Çanakkale ve Kapadokya’da makbul düzlük başkanlığı modelinin Saros Körfezi’nde üstelik uygulanabileceğini dile getirdi.

Firez ve Turizm Vekil Yardımcısı Kıymetli Alpaslan’ın Saros Körfezi’nde incelemede ve ziyaretlerde bulunduğunu anlatan Soytürk, şunları kaydetti:

“Sayın Bakan Yardımcımızın teşrifleriyle yaptığımız Saros Körfezi Çalıştayı’nda gine mart ayı içerisinde bölgedeki parçalanmamış aktörleri kapsayacak benzeri koordinasyon kurulu kurulması kararı verildi. Saros’un geleceğini planlayabilmek için çalışmalarımızı sayın Valimizin liderliğinde devam ettiriyoruz.”

Edirne İl Genel Divan Başkanı Mehmet Esbak de Saros Körfezi’nin bölgenin majör aynı değeri olduğunu ifade etti.

“Saros Düzlük Başkanlığı” önerisi ile ait çalışmaları yakından izleme ettiklerini anlatan Önceki, bölgeye ulama sunacak seçme adıma bindi olacaklarını kaydetti.

Share: