Sarsıntı anında 2’nci kattaki balkondan atlayarak kurtuldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’birlikte, 7.7’lik geçmiş sarsıntı çabucak 2’nci kattaki evinin giriş kapısı sıkıştığı üzere dışarı çıkamayan Erdoğan Özer, berrak olan mutfak balkonundan atlayarak hayatını kurtardı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki tahripkâr depremin ardından Malatya’de bitkin-kısık hasarlı bina sayısı 5 bin 578 namına tespit edildi. ‘Asrın felaketi’ kendisine nitelenen depremlerden etkilenen Malatya’bile, Kernek Mahallesi Yuvam Sokak’ta 5 bükülmüş binada canlı Erdoğan Özer, geçmiş depremin ardından dışarı geçmek üzere evin kapısına yöneldi. Yara depremden çevre düşen zar parçaları Özer’in salim kolunu kırarken hariç geçmek için yöneldiği çelik kapının sıkıştığını fark etti. Kapıyı bire bir tip açamayan depremzede Özer, yöneldiği mutfağın kapısının boş olduğunu ayırt edince kendisini balkonunda aşağı attı. Kolunda ve sırtında hafif yaralanmalarla Malatya Battalgazi Ululuk Hastanesine gelip otama olan Erdoğan Özer o anları anlattı.

“Devletimizin çalışması süper”

Depremin saatinin galiba olduğunu aktaran depremzede Erdoğan Özer, “Tam uykunun içerisindeyiz. Depreme uyku çabucak yakalandığımız üzere bu büyüklüğünde çok kaybımız oldu. Mekanları cennet olsun. Yatakta yatıyordum o esnada alttan vurdu beni yataktan yere düşürdü. Apar topar kalktım. Hariç geçmek üzere yöneldim ama polat kapı sıkıştığı amacıyla açılmadı. Bap açılmayınca gine hoşgörüsüz döndüm ama o esnada deprem olduğu için sağa sola çarptım ve kolumu duvara vurdum. Sıhhatli kolumu orada kırdım. Sarsıntılar halen devam ediyor. Kendimi mutfağa attım. Normalde teras kapısı kilitlidir amma kendi kendine açıldı. Balkona çıktım dışarıda kar ve yağmur var. İnsanlar üstelik bağırıyor. Ego de kendimi balkondan bayağı attım. Bende az buçuk yoğun olunca atlamamın etkisi daha aşkın oldu. Ayağım kayınca çıplak üstü düştüm. Şu dakika üstelik vücudumun belirli yerlerinde ağrılar var. Atladıktan sonradan arabama bindim ama belimin ve kolumun ağrısından ekolojik ortam kullanamıyorum. O esnada bire bir arkadaşı aldım yanıma o vitesi atıyor bende direksiyonu çevirerek hastaneye geldim. Hastaneye tıpkı geldik şifahane anne ağababa haset. Ona rağmen acilen ilgilendiler. Film çektik kolumun kırık olduğu ortaya imdi. Şimdi dümdüz benzeri şekilde anlatıyoruz ama o ajanda hayat dolu agâh. Devletimizin çalışması süper. Bunun dahi altından kalkacağız. Birileri halen daha politika yapıyor depremden ortalık. Yöntem zamanı ya demin bağlanak ve beraberlik zamanı. Türkiye’nin arz şişman depremi reşit halen henüz yöntem yapıyorlar kusur denen bire bir molekül var. Şevket namına bunun altından kalkacağız” ifadelerini kullandı. – MALATYA

Share: