Sarsıntı bölgesine Uşak’tan 213 bin battaniye gönderildi

Yardımcı Valisi Turan Ergün, sarsıntı bölgesinde kendilerinden en büyük beklentinin battaniye olduğunu ve 213 bin battaniyenin yola çıktığını açıkladı.

Güzeşte 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Kahramanmaraş ve yer illerde büyük hasarlar meydana geldi. Cumhuriyet tarihinin genişlik iri depremi kendisine adlandırılan zelzele amacıyla bütün Türkiye kadar Yardımcı’ta biricik kalpgâh oldu. Sarsıntı anından itibaren müzaheret kampanyaları başlatılan Çeltek’ta battaniye, üzeri, ısıtıcı, erzak kabil tıpkı haddinden fazla müzaheret üstelik hareket bölgelerine fehmetmek amacıyla yola çıkarıldı. Arkalama iki canlı tırların Uşak Birleştirme Endüstri Bölgesi’nden yola çıkmak amacıyla beklediği sırada matbuat mensuplarının sorularını yanıtlayan Ilbay Turan Ergün, sarsıntı bölgelerine şuana kadar 47 araçla 249 personelin müzaheret amacıyla sevk edildiğini söyledi. Deprem bölgesinden, kendilerinden sunu şişman beklentinin battaniye olduğunu dahi sözlerine ekleyen Vali Ergün, “Dün bütün battaniye üreticileriyle ayrımsız araya geldik. Ihvan bütün üretimlerini yer sarsıntısı bölgesine başvurmak üzere üretiyorlar şuanda. Ticari kasıtlı battaniye satışı şuanda namevcut. Deprem bölgesine müzaheret isteyerek göndereceklere battaniye üretiyoruz. Dakika itibariyle dahi ilimizden 40 tırla 163 bin 767 battaniye Çeltek’tan yola bundan sonra. Şu anda de 10 tır yola geçmek amacıyla bekliyor, onlarda de yaklaşık 50 bin battaniye var” dedi. Ayrıca Ilbay Ergün akça yardımı kendisine dahi Valilik Ivedi Müzaheret adına şu asıl kadar 4 milyon 319 bin TL müzaheret yapıldığını söyledi ve hayırhah, hassas vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Şimşek, “Ekipler sahada çalışmaya başladı”

Yardımcı Belediye Reisi Mehmet Çakın ise Çeltek’tan bindi maksatlı giden ekiplerin deprem bölgelerine vardıklarını, sahada çalışmalara başladıklarını ve kendilerinden ferah istihbarat beklediklerini söyledi. – ÇELTEK

Share: