Sayan’dan intihap varsayımı: Kavim İttifakı kazanırsa 6-7 ayda eskimemiş seçime gideriz ancak o süreçte Suriye’ye dönmeyeceğimizin garantisi namevcut

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ait partilerin çalışmaları tam hızıyla devam ediyor. Güzeşte akşam katıldığı benzeri canlı yayında gündeme ait konuşan Balkı Şehremini olan Müddeiumumi Sayan, haziran ayında yapılacak seçimlere ait dahi çarpıcı benzeri iddiada bulundu.

“ÜLKENİN SURİYE’YE DÖNMEYECEĞİNİN GARANTİSİNİ VEREMEM”

Sayan ” Budun İttifakı’ndan ayrımsız namzet, Cumhurbaşkanlığı’nı kazanırsa bu mevki sunma geç 6-7 kamer içerisinde seçime gider. Yönetemezler. Yapamazlar. Sayın Erdoğan ve ekibi yüzde 65-70 ile ferasetsiz döner. Fakat o 6-7 ay içerisinde bu ülkenin Suriye’ye dönmeyeceğinin garantisini veremem.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NA GÖNDERME YAPTI

Sayan, Dert’bile ulaşımı ucuzluğunu anlatırken ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bile hedef aldı. Sayan, “Dünyanın yeryüzü sakametli ulaşımı bizde. Ve sıfır otobüsler. Anca İmamoğlu’nun yolda artan otobüsleri üzere değil ha. 12 metrelik, itekleme değil kendinden giden. Arkadan iteklemeli değil. 5-6 kişiyi ücretsiz taşıyorlar, makine bozuldu mu iteliyorlar. Bu onlardan değil. Yıpranmamış grup oluşturmuşlar İstanbul’dahi. Değme otobüse 10 can meccani biniyor, otobüs durdu mu onlar iteliyor” dedi.



Share: