Saylav Fırat: “SELIM Fırka namına istihdama, üretime önem verdik”

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde hayatiyet gösteren tekstil işletmelerini konuşma eden DÜRÜST Parti Adıyaman mebus İbrahim Halil Fırat, öğür namına istihdama üretimi ve kalkınmaya önem verdiklerini söyledi.

Sincik ilçesinde faaliyet gösteren yapı işletmelerini mülakat fail saylav İbrahim Halil Fırat’a, SELIM Tümen kaza başkanı Fikret Fakir, il genel sedir üyeleri Abuzer Yaşar ve Mehmet Esmer zevcelik etti.

Sincik ilçesindeki kamu tekstil işletmelerini bir tane yegâne gezerek pres sahiplerinden icraat üzerine hikmet düz Mebus Fırat, oluşum işletmeleri çalışanları ile arkadaşça edip Reisicumhur Erdoğan’ın selamlarını iletti.

SELIM Parti öncesinde Adıyaman’birlikte sanayileşmenin haddinden fazla bağan seviyelerde olduğunu tamlayan Mebus Fırat, “Sincik ilçesinde bu zümre işletmeler yoktu. Burada gençlerimiz sülale bütçesine katkıda bulunmak amacıyla şişman şehirlere gezmek zorunda kalıyorlardı. Büyükşehire gidemeyenler ise yaz mevsimlerinde ekincilik işçisi kendisine Çukurova’ya iğ toplamaya, Karadeniz’e fındık toplamaya, Niğde- Nevşehir’e patates toplamaya, Malatya’ya kayısı toplamaya gidiyorlardı. Zaman Sincik ilçemizde nesiç işletmelerini gezerken şunu gördük, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti hükümetleri eliyle getirilen heveslendirme paketleri ile Sincik gibi alelade benzeri ilçede de tahminî 1500 yaşama istihdam ediliyor. DOĞRU Öğür olarak iktidara geldiğimiz günden beri ülkemizde istihdama, üretime ve kalkınmaya önem verdik. daha çok dahi işletmelerimizi destekleyeceğimizi, çalışanlarımızı de maltalık pahalılığına karşı hiçbir antlaşma ezdirmeyeceğimizi izhar etmek isterim. İstihdama katkılarından periferi Sincik’teki tekstil pres sahiplerine teşekkür valör çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Mebus Fırat ve beraberindekiler elan bilahare Alancık, Eski köye ve Yarpuzlu köylerini musahabe ederek köy muhtarları ve tatmin önderleri ile köylerin sorun ve sıkıntıları ve yapılan amme yatırımları ile ilgili istişarede bulundu. – ADIYAMAN

Share: