Sazak Şehir Hastanesi’nde hava, yağız ve denizden transfer edilen depremzedeler otama edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin geçmiş anından itibaren “Şifahane Kıran ve Müstacel Uzanım Planı”nı devreye alan Mersin Ağacı Şehir Hastanesi, helikopter pistinin bulunması, otoyol bağlantısı ve limana yakınlığı sayesinde 8 bin 704 depremzedenin kısa sürede tedaviye alınmasına imkan sağladı.

Kamu-özel sektör işbirliğiyle yaptırılan ve Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan vasıtasıyla 3 Küçük Ay 2017’birlikte hizmete açılan hastane, 6 yılda 12 milyondan çok kişiye poliklinik hizmeti sunmasının beraberinde depremin yaralarının sarılmasında da oylumlu fiyaka oynadı.

Şifahane, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’na bağlantısı ve helikopter pisti sayesinde zelzele bölgesindeki yaralıların karadan ve havadan tedaviye ulaştırılmasına imkan sundu.

Depremin şişman yıkıma defa açtığı Hatay’dan, tedavileri amacıyla TCG İskenderun gemisiyle Mersin Arsıulusal Limanı’na getirilen yaralıların balaban kısmı bile limana 10 kilometre uzaklıktaki Sazak Şehir Hastanesine gönderme edildi.

Şifahane, 6 Şubat’taki depremlerin arkası sıra esmer, hava ve deniz eliyle ulaştırılan yahut bireysel referans özne 8 bin 704 afetzedeye hizmet verdi.

400’e mümasil hastanın tedavisi sürüyor

Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, AA muhabirine, depremlerden sonra “Hastane Facia ve Ivedi Format Planı”nı devreye alıp yetenek artışına gittiklerini söyledi.

Deprem bölgesine sunma andıran afiyet kuruluşlarından biri olduklarını aktaran Aydınlı, “Hastanemiz, 8 bin 704 depremzedeye bakım verdi. Şu anda bile çetin bakımlarda ve servislerde 400’e andıran hastamızın tedavileri devam ediyor, diğerleri taburcu oldu. Taburcu olanlardan ayrımsız kısmının tedavileri, hiperbarik alanında sürüyor.” diye niteleyerek konuştu.

Aydınlı, facia bölgesinde olan ve esenlik hizmeti alması müstelzim kişilerin dahi hastaneye irsal edildiğini belirterek, afetzedelerin tedavilerinin yanında rutin poliklinik hizmetlerine bile bitmeme ettiklerini anlattı.

Hastanenin muvasala imkanlarının depremzedelere hızlı müdahale imkanı sağladığını anlatım fail Aydınlı, şunları kaydetti.

“Mersin Ağacı Kent Hastanesi’nin üzerinde helikopter pisti var. Depremde bozulan bazı karaca yollarında ulaşım sağlanamadığı için birlikte alandan hastalar helikopterlerle sağlık tesislerine götürüldü. Biz birlikte o tesislerden biriyiz. Alandan değişik sayıda helikopterin binamızın üstündeki piste inmesiyle mütenevvi sayılarda tutkun aldık. Benzeri şekilde bambaşka illere züğürt gönderme edilmesinde pistten alıntı sağlandı. Mersin tıpkı zamanda bire bir deniz şehri. İskenderun Limanı’na en andıran liman biziz. O nedenle dahi 3 posta şişman gemilerle İskenderun Limanı’ndan hasta transferi aldık. Bu hastaların nazik benzeri kısmı ilk çıkan depremzedeler olduğu amacıyla burada tedavi gördüler.”

Share: