Seçer, Mut’ta vatandaşlarla buluştu

Mersin Ağacı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta sonu mesaisinde Mutluluk ilçesinin kırsal mahallelerini gezerek, vatandaşların sevgili ve taleplerini dinledi.

Seçer, Sertavul’da esnaf gezisi ve yurttaş buluşmasıyla başlattığı programını, sırasıyla Akçeşme, Esençay, Yıldız, Topluca, Kozlar ve Kelceköy plato ve mahalleleriyle sürdürdü.

Kırsal mahalle ziyaretlerinde bu hafta sonu Mutlu vatandaşlarla buluşan Seçer; 3 yılı çok ayrımsız süredir görevde olduklarını ve bu müddet zarfında, belediyenin zaten kısıtlanmış olan kaynaklarını durumunda ve israf etmeden kullanarak çok balaban hizmetler ürettiklerini dile getirdi. “Kul hakkı yemek tıpkısı insan amacıyla hem insanca, hem vicdani, hem dinen, hem de hukuken bildirme keskin husus” diyen Seçer, “Tıpkısı siyasi namına ego birinci sıraya onu koyarım. Tıpkı siyasi adına kusurlu karar alabilirim, hatalı karar alabilirim, yanlış envestisman yapabilirim amma kul hakkı yiyemem, bu bir. İkincisi, katiyen adaletsiz olamam. Bir ünsiyet devletinde mağrur, alicenap aynı yurttaş adına yaşadığımı bilirim. Zira bu ülkenin ve partinin temelini atan Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün bu ülkeye kazandırdığı bildirme balaban değer budur. Tığ bakım yaparken katiyen adaletsiz davranamayız. Bu konuda Umumi Başkanımın üstelik bize talimatı, ‘sakın ola hizmetlerinizi adaletsiz yapmayın, herkese adil bakım götürün’ şeklindedir. 806 mahallemiz ve zımnında 806 mahalle muhtarımız var. Bugüne büyüklüğünde tek mahalle muhtarım bana, ‘Siz ayrımcılık yapıyorsunuz. Sana bizim köyden düşünce çıkmadı diyerek bakım yapmıyorsun’ demedi, diyemez üstelik. Çünkü hakeza bire bir anlayışımız namevcut. Biz hizmetlerimizi bu tatlılıkla yapıyoruz. Başkanınıza güvenin, inanın. Başkanınızın adaletine, sizi sevdiğine, saydığına, hizmet üzere gecesini gündüzüne kattığına inanmanızı istiyorum” dedi.

“Mersin Ağacı henüz eğitilmiş ve aydın tıpkısı şehir olsun istiyoruz”

Özellikle kırsal bölgelerde kıvrak vatandaşların hayatını kolaylaştırmak üzere zat görev alanlarına girmese de yol yapımı başta atılmak amacıyla bir nice konuda destek olduklarını ifade eden Seçer, merkezde verdikleri yetişkin hizmetler üzerine birlikte hikmet verdi.

Eğitimi çokça önemsediğini vurgulayan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Terbiye ve Öğretimi Sübvansiyon Ağırşak Merkezlerinin gösterdiği başarıları anlattı. “Dershanelerimizi kullanın” diyen Seçer, “Şu zaman dışarıda dershanelerin fiyatı 25 bin liradan adi değil. Bizim dershanelerimiz ücretsiz. Bu yıl öğrencilerimiz büyük başarılar elde etti. Bin 244 öğrencimiz tababet, diş hekimliği, ünsiyet, mühendislik, ispençiyari, öğretmenlik üzere mehabetli bölümleri kazandı. Biz istiyoruz kim, Sazak elan talimli ve kültürlü benzeri site olsun. Söz Gelişi Mutluluk böyle tıpkı ilçemiz. Mutluluk, Gülnar üzere muvaffakiyet oranı erdemli yerler bizi gururlandırıyor. Kırsalda insanların can tutunması için mutlak okuması gerekir” diye konuştu. Gençleri üniversite sınavlarına hazırlamanın yanında, üniversite hayatında de yalnız bırakmadıklarını kaydeden Seçer, “Üniversiteyi kazanan değme çocuğumuza, kazandıkları bölümün süresine göre önceki yıl bin 500 liralık ile 4 bin 500 liralık ortada mütebeddil miktarlarda müft eğitim yardımı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Evde Keyif ve Bakım Hizmetinin birlikte yüce bir proje olduğunu ve açık benzeri alanda bakım verdiğini kaydeden Seçer, “Değme şeyden önemlisi insanın canı, insanın huzuru. Canımız yanıyorsa, paramızın kıymeti namevcut, misil yapmışız kıymeti bulunmayan. Evde afiyet ve hizmet hizmeti ile vatandaşımızın hayatına dokunuyoruz” diye konuştu.

Dosthane hizmeti ile marazlı yakınlarına kalacak kayran ayarladıklarını, ‘Teksin’ uygulaması ile çıktı herkesin belediyeye ferah ferah ulaşabildiğini dile getiren Seçer; defa asfalt çalışmaları, ulaşım, içme suyu gibi hizmetlerin yanı sıra, yapılan zirai destekler yardımıyla bile üreticinin elan rahat nefes almasını sağladıklarını sözlerine ekledi. – MERSİN



Share: