Seçkin Bölüm Yüzlerce Teehhül Teklifi Alıyorum’

Kıbrıs asıllı şarkıcı Buray, 2015 yılında ‘İstersen’ ardından dahi ‘Sen amor mısın’ şarkılarıyla hayatımıza girdi. ‘Kimsenin suçu bulunmayan’ şarkısıyla bile başarısına ivme kazandırdı. Gelişmemiş müddet ilk da ‘Girdap’ şarkısını sevenlerinin beğenisine sunan Buray, Akşam TV’da Çoban Yıldızı programının konuğu oldu. Akşam Ezanı Gazetesi Zaman Eki Bilgi Müdürü Mısır Yasemini İlan’ın sorularını yanıtlayan 38 yaşındaki Buray, hayranlarından her gün yüzlerce teehhül teklifi aldığını itiraf etti.’Evleneceğin birey fanlarından biri tür mi?’ sorusuna denk birlikte, ‘Elbette kim olur illet olmasın, şu an üzere aradığım kadındaki özellikleri sıralasam ‘Güçlü, işini sunturlu profesyonelce eden, okumuş, yabancı dil alim, gezmeyi dost aynı profil çizerim ancak bu özellikleri haiz biriyle karşılaştığımda hiç neşelilik almayabilirim, ilgisiz biri gelir etkilenirim. Kimi Zaman on paralık ihtimal birlikte vermediğiniz ayrımsız kadına çarpılabiliyor, onunla mutlu olabiliyorsunuz. Bu işin tıpkı formülü bulunmayan’ dedi.

KENDİMİ HAZIR HİSSETMİYORUM

‘Baba olma hayalin var mı?’ şeklindeki soruya değer Buray, ‘Çocuk tabiki isterim amma bu avlu temposunda ayrımsız yeğleme meselesi, bala yaptığınızda herşey biter vakit kaybetmeden onun için yaşamaya başlarsınız. Benim babam dünyanın sunu gür babasıdır, ego de günün birinde zürriyet sahibi olursam ondan dun kalmam. Fakat o noktada hangi kariyer, ne birlikte müzik düşünemez, yapamaz hale gelebilirim. Müzikal hayatım bitebilir.Dünyaya getirdiğin bala canının tıpkısı parçası, o parçaya kendinden elan çok ayar vermelisin. Ben şu zaman amade değilim cet olmaya, tıpkı de akıllıca temel seçimi önemli’ diye konuştu.

İDOLÜM: BARIŞ MANÇO

Şimdiye kadar 44 ülkeyi gezip oradaki çocuklarla mülaki, onlara hediyeler götür/üp,onlarla gelişigüzel müzik yapan Buray şunları dile getirdi: “Şimdiye kadar Uganda, Kenya, Etiyopya, Istiva Hattı, Nepal, Vietnam, Srilanka, Hindistan, Tanzanya kabilinden ülkelere gidip çocuklarla biraraya geldim, onlarla cıvıl cıvıl, birey anlar yaşadım. 7’den 77’ye herkesin sevgisini kazandım. İdolüm Barış Manço’dur kendimi ona çokça mail buluyorum. Türkiye’de aynı çok müzisyenden etkilendim amma Barış Manço’nunaurası, entellektüelliği, yabancı dil bilgisi, sosyal iletişimi, çocuklara verdiği değeri, müzikal içerikleri, dünya müziği yapması bütün esin alacağım noktalar, benim amacıyla yeri ayrı’

PARA ODAKLI MAŞRIK YAPANLAR VAR

“Rastgele müziğin aynı dinleyicisi var ama haddinden fazla paraya odaklı yapılan işleri onaylamıyorum” diyen Buray şunları söyledi: “Bazılarının servet almak üzere ‘Bu dizem çokça güzelce buradan yürüyelim, bu ezgiler moda hadi yapalım, artık tıklanma alalım’ tarzında düşünceleri var, bunu sevmiyorum. Uzvi duyguları müziğe döküp, gerçeklik, istekle işler beğenmek isterim, hangi kadar çokça tıklanacağından haddinden fazla bana reva mı, benim duygularımı anlatır mı diye düşünüyorum. Buraysoundu oluştu, 10-20 sene sonradan birlikte şarkılarımı dinlediğimde gusto alabiliyor kabul etmek isterim. Bu hareket servet amacıyla yapılmaz bence.”

KİMSENİN ELEŞTİRMEYE HAKKI YOK

Kadın şarkıcıların görüntü kostümlerinin çok fazla eleştirildiğini hatırlattığımız Buray, ‘Sahne şarkıcıların hususi alanı, şovun ayrımsız parçası, istediklerini giymekte özgürler. Doğrusu oraya gidenler bunu akseptans edip giden insanlar, şarkıcıların hür olmaları lazım kimsenin eleştirmeye hakkı bulunmayan. Bütün kendini bittabi mutlu hissediyorsa anca giyinmeli’ dedi.

ARABESKİ ÇOK SEVERİM

“Türkülerle büyüdüm uzun süre rabıt üstelik çaldım. Türk halk müziği damarlarımda geziyor. Neşat Ertaş’tan çokça zerre çalıyorum konserlerimde” diyen Buray “Arabeski çokça sever, dinlerim. Yeryüzü çokça Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses’i beğenirim. Arabesk tınısını benim şarkılarımda üstelik bulabilirsiniz” dedi.

FERHAT GÖÇER’DEN BESTEMİ GERİ ALDIM

“Birine verip birlikte sonrasında ‘keşke ben okusaydım’ diye pişman olduğun ezgi oldu mu?” sorusuna değer Buray, ” Ferhat Göçer’e”Sen bibi sokağımda” adlı parçayı verdim sonradan pişman oldum, o üstelik albümde kayran kalmamış söyleyememiş, şarkıyı köylü istedim. Bana ‘Şarkıyı geri veririm amma bana daha güzelini yapıp verirsen’ diyerek eşya koştu. Kul ona apayrı gidiş yazdım verdim. İçimde Aşk kaldı diye niteleyerek başlayan bu şarkımı dahi kendim okudum” diye konuştu.

ŞİMDİYE KADAR HİÇ AĞLAMADIM

“Ağladığımı hatırlamıyorum” diyen Buray, ‘Bir iki kez rüyamdan feryat figan uyandığımı bilirim, o birlikte mahsus ki beden üzerindeki negatifi aynı şekilde atmaya çalışıyor amma onun dışında asla ağlamadım. Üzüldüğüm oluyor amma böğürerek ağlamam. Şarkı söylerken bazı bazı fert şarkılarda kendimi kaybediyorum, o ateş enerjiyi orada atıyorum. Konser sırasında hangi yaptığımı hatırlayamadığım zayi dakikalar oluyor,meditasyon kadar zamanlar yaşanıyor şarkılarımı söylerken” dedi.
Share: