Şehidin on paralık kullanmadığı otomobilini satıp, Kamerun’da akarsu kuyusu açtırdılar

ERZİNCAN’da, 4 sene geçmiş operasyona giderken kamyonetin devrilmesiyle martir olan Uzatmalı Çavuş Furkan Kaplanbaba’nın Düzce’da kıpırdak ailesi, şehidin on paralık kullanmadığı otomobilini satarak, Kamerun’da akarsu kuyusu açtırdı. Oğlunun geçmiş aylardaki maaşlarıyla otomobil aldığını belirten Ayfer Kaplanbaba, “Kader olmadı. Furkan, martir oldu. İnşallah hayrı, ebediyen orada akarsu üzere akacak” dedi.

Uzman Çavuş Furkan Kaplanbaba, 24 Ekim 2018’birlikte, Erzincan’ın İliç ilçesinden göreve müracaat etmek üzere bindiği kamyonetin devrilmesiyle martir oldu. Kaplanbaba, önceki aylardaki maaşlarıyla satın aldığı otomobile on paralık binemedi. İzninde Düzce’ye gelip, otomobilini almayı planladığı tamlanan Kaplanbaba martir olunca ailesi bile ara bulucu satarak Kamerun’da oğullarının yerine su kuyusu açtırdı.

Anne Ayfer Kaplanbaba, “Furkan, göreve başlamasının ardından önce maaşlarıyla araba aldı. Düzce’den bire bir arkadaşı almıştı. Gelip izninde arabasını götürecekti. Haddinden Fazla hevesliydi. Gelişigüzel ahit kardeşine fotoğraflarını çektirip attırıyordu. Arabayı yıkamasını söylüyordu çünkü çok seviyordu. Kapıda bekliyordu ki Furkan izne gelip götürecek. Nasip olmadı geri bırakmak. Furkan şehit oldu, araba kapıda kaldı. Etraflı süre durdu. Binsek binemedik. Ben sattırmak istemedim ama sonradan eşim, ‘Nereye kadar kapıda saklayacağız. Bari satıp tıpkısı hayır yapalım’ dedi. Arabayı satıp parasını gönderdik. Afrika’da namına balaban bir akarsu kuyusu açıldı. İnşallah hayrı ezel ebet orada akarsu kabil akacak” diye konuştu.EVİNE ‘ŞEHİT KÖŞESİ’ YAPTIAyfer Kaplanbaba, evinde oğlunun martir olduğu çağ üzerinde olan kıyafetleri, saatleri, fotoğrafları, leşker kınası üzerinde duran eldiveni ve bir nice zatî eşyasının bulunduğu ‘martir köşesi’ oluşturdu. Kaplanbaba, oğlunun eşyalarına sarılıp avunç aradığını söyleyerek, “Günümün tamamını burada geçiriyorum. Okuyorum, fotoğraflarına, kıyafetlerine bakıp özlenti gidermeye çalışıyorum” dedi.MEZUN OLDUĞU OKULA İSMİ VERİLDİŞehitlerin unutulmamasını talip Kaplanbaba, “Benim için yeryüzü önemi olan, özlük oğlum ve ayrıksı şehitlerin isimlerinin hiç unutulmaması. Gençlerin o bilinçle yurt sevgisiyle yetişmesini istiyorum. Bunlar hiç unutulmasın” diyerek konuştu.Oğlunun adının, yetişek gördüğü okula verildiğini belirten Ayfer Kaplanbaba, kendisinin dahi henüz önce burada arılık görevlisi adına çalıştığını söyleyerek, “Yeşiltepe İlkokulu’na ismi verildi. Şu levhaya bakmak benim için iri kurum. Ben bu okulda çalıştım. Furkan buradan çıkışlı oldu. Ortaokulu burada bitirdi. İnşallah buradan birçok Furkan’lar yetişir. Vatana, millete yarayışlı olurlar” dedi.



Share: